SGK'ya başvuru yapanlar dikkat! SGK uzmanı duyurdu: 3 ay içinde bunu yapmayanlar hakları elden gidecek

SGK'ya başvuru yapanlar dikkat! SGK uzmanı duyurdu: 3 ay içinde bunu yapmayanlar hakları elden gidecek

SGK’ye başvuru yapanlar ve yapacaklar dikkat! Sosyal Güvenlik Uzmanı duyurdu! Başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde zorunlu olacak. 3 ay içinde bunu yapmayanlar hakları elden gidecek...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Yargıtay’ın SGK başvuruları ile ilgili yeni kararını vatandaşlara duyurdu. Yargıtay'ın kabul ettiği yeni görüşe göre, SGK’ya yapılan taleplerin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde yanıt vermek zorunda. Ancak bu süre içinde SGK’dan bir yanıt gelmezse, başvuru “zımni olarak reddedilmiş” sayılıyor.

3 AY İÇİNDE DAVA AÇILMAZSA HAKLAR KAYBEDİLİYOR

Erdursun’un uyarısına göre, zımni ret kararının ardından vatandaşlar, 3 ay içinde dava açmazlarsa yargı yolunu kapatmış oluyor ve haklarını kaybetme riskiyle karşılaşıyorlar. Uzman, SGK’ya yapılan başvurularda dikkatli olunması gerektiğini vurgularken, “Haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz” diyerek uyarıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN