Pazarda, markette satılıyor ama kıymetini bilen yok! Meğer vitamin deposuymuş, kış aylarında tüketilmeli

Pazarda, markette satılıyor ama kıymetini bilen yok! Meğer vitamin deposuymuş, kış aylarında tüketilmeli

Turp, içerdiği uçucu yağlar, özellikle hardal yağı, vücutta ısınma etkisi yaparak kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede, soğuk algınlığı ve viral enfeksiyonlar karşısında vücudun direnci artar. Bahar aylarında eksikliği hissedilen vitaminlerin önemli bir kaynağı. Düzenli turp tüketen kişilerde vitamin eksikliği görülme riski düşük. İşte, turpun faydaları...

Turp, kan basıncını kontrol altında tutmaya yardımcı olan PP vitamini, potasyum ve magnezyum içerir. Bu özellikleri sayesinde kalp ve damar sağlığı için önemli bir besin. Ayrıca düşük kalorili olması nedeniyle turp, kilo kontrolüne yardımcı olur ve bu durum dolaylı olarak kan basıncının dengelenmesine katkı sağlar.

Yüksek lif ve su içeriği sayesinde turp, sindirimi düzenler ve özellikle kabızlık sorunu yaşayanlar için bağırsakların daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, B vitaminleri sayesinde sinir sistemi üzerinde olumlu etkiliyor.

TURPUN SAĞLIĞA FAYDALARI NELER?

Gercekgundem'de yer alan habere göre, düşük kalorili sebzeler arasında yer alan turp, vücudun sindirim için harcadığı enerjinin alınan kaloriden fazla olması nedeniyle negatif kalori etkisi yaratır. Bu özelliğiyle kilo vermek isteyenlerin diyetlerinde yer alabilecek bir besin. Ayrıca içerdiği su ve lif kombinasyonu, vücuttaki fazla sıvı birikimini önleyerek sindirim sistemini destekler.

Turp, yüksek miktarda uçucu yağ içerdiği için bazı insanlarda mide ve bağırsaklarda tahrişe neden olabilir. Bu nedenle turpun sindirime nasıl etki ettiğini gözlemlemek önemli. Özellikle karaciğer, pankreas ve sindirim sistemi hastalıklarının alevlenme dönemlerinde turp tüketiminden kaçınılması önerilir. Ayrıca, bireysel intolerans durumları da göz ardı edilmemeli.

TURP NEYE İYİ GELİR?

Turp, kansere karşı koruma sağlar, rahim sağlığını destekler ve ruh halini iyileştirir. Ayrıca varisli damarların gelişmesini önleyebilir ve metabolizmayı hızlandırarak sağlıklı bir bağırsak florasının oluşmasına katkı sağlar. Cildi nemlendiren ve iyileştiren turp maskeleri de cilt bakımında kullanılıyor.

Turp, erkeklerde prostat sağlığını destekler ve prostat adenomu riskini azaltır. Aynı zamanda sperm kalitesini artırır ve cinsel isteği artırıcı etkisi bulunur. Sporcular ve ağır işlerde çalışanlar için de kas ve kemik yapısını güçlendiren turp, antrenman sonrası kas ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur.

Turp, sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak tüketilmesi gereken faydalı sebzeler arasında yer alıyor. Hem bağışıklık sistemini güçlendiren hem de birçok hastalığı önlemeye yardımcı olan turp, diyetlerin vazgeçilmez bir parçası olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN