Lübnanlı yetkili: Cihazlara patlayıcı önceden yerleştirildi

Lübnanlı yetkili: Cihazlara patlayıcı önceden yerleştirildi

Lübnan'ın BM Daimi Misyonu, ülkedeki çağrı cihazı ile telsizlerin 'elektronik mesaj' yoluyla patlatıldığını duyurdu. Gerçekleştirilen ön soruşturmaya göre çağrı cihazlarının Hizbullah'a ulaşmadan önce ele geçirildi ve cihazlara patlayıcı yerleştirildi.

İsrail'in Hizbullah'a yönelik salı günü gerçekleştirdiği saldırı hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Amerikalı ve operasyon hakkında bilgi sahibi diğer Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerine göre, İsrail binlerce Lübnanlı'nın yaralandığı saldırıyı Lübnan'a ithal edilen Tayvan yapımı çağrı cihazlarının içine patlatıcı madde gizleyerek gerçekleştirdi.

ÇAĞRI CİHAZLARINA LÜBNAN'A ULAŞMADAN ÖNCE BOMBA YERLEŞTİRİLDİ

Rapora göre, Hizbullah'ın Tayvan'daki Gold Apollo'dan sipariş ettiği çağrı cihazları daha Lübnan'a ulaşmadan bozulmuştu. Yetkililer çağrı cihazlarındaki pilin yanına patlayıcı maddenin de yerleştirildiğini belirtti. Patlayıcıları patlatmak için ise cihazlara uzaktan tetiklenebilen bir anahtar da yerleştirilmişti.

PATLAMANIN ŞEKLİ GİZLİ PLANI AÇIĞA ÇIKARDI

Saldırı görüntülerini inceleyen siber güvenlik uzmanları, patlamaların şiddetinin ve hızının ancak bir tür patlayıcı madde etkisiyle gerçekleşebileceğinin açık olduğunu söyledi.

Ayrıca yetkililer, cihazların patlamadan önce birkaç saniye boyunca bip sesi çıkaracak şekilde programlandığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN