Beyoğlu Belediyesi’ne kaymakamlık engeli: Belediye yöneticilerinin binalarına girişi yasaklandı

Beyoğlu Belediyesi’ne kaymakamlık engeli: Belediye yöneticilerinin binalarına girişi yasaklandı

Beyoğlu Belediyesi, yöneticilerinin kaymakamlık binasındaki belediye birimlerine girişinin engellendiğini duyurdu. Belediye Başkanı İnan Güney, bu uygulamanın Beyoğlu halkını cezalandırmak anlamına geldiğini öne sürdü.

Beyoğlu Belediyesi, belediye yöneticilerinin kaymakamlık binasında bulunan belediye birimlerine girişinin engellendiğini duyurdu. Belediyenin resmi X (Twitter) hesabından yapılan açıklamada, bu durumun hukuka aykırı olduğu vurgulanırken gerekli yasal adımların atılacağı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Değerli Beyoğlulular, şu anda belediyemizin bazı yöneticilerinin kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerine girişi engellenmektedir. İlgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız."

BAŞKAN GÜNEY’DEN SERT TEPKİ: BU, BİR İLÇEYİ CEZALANDIRMAK

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de bu duruma sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uygulamanın Beyoğlu halkının iradesine saygısızlık olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "İlgilileri, devlet aklına ve Beyoğlu halkının iradesine saygı duymaya davet ediyorum. Bu yapılan, tüm bir ilçeyi cezalandırmaktır. Komşularımız müsterih olsun, hizmetlerimizde aksama olmayacak. Bu uygulamaya karşı idari ve hukuki tüm haklarımızı kullanacağız. Devletin dini adalettir, adalet olmalıdır."

İMAMOĞLU’NDAN ELEŞTİRİ: KİMİN MALINI KİMDEN ESİRGİYORSUN?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz gün Beyoğlu’nda katıldığı bir temel atma töreninde, kaymakamlığın tutumuna dair eleştirilerde bulunmuştu. İmamoğlu, kaymakamlık ve belediyenin bir arada hizmet vereceği binaya dair yapılan anlaşmaların ardından belediyeye ait alanların boşaltılması talebini eleştirerek "Neden şimdi belediyeye ait yerlerin boşaltılması isteniyor? Seçimi kazanan farklı biri olsaydı bu yerleri tamamen ona mı vereceklerdi? Kimin malını kimden esirgiyorsun?" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN