Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? İşte 18 Eylül hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? İşte 18 Eylül hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8 Eylül verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 18 Eylül Çarşamba Türkiye geneli hava durumu…

Ülke genelinde parçalı bulutlu hava koşulları hâkim olacak. Marmara'nın kuzeydoğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Akdeniz'in Toroslar Mevkii'nde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek.

4.jpg

YEREL YAĞIŞLAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Türkiye’nin genelinde hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Özellikle Marmara’nın kuzeydoğusu, Akdeniz Bölgesi'nin Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzeyi (Sivas hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kütahya, Osmaniye, Adana ve Hatay çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerine yakın seyredeceği öngörülüyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden, güney ve doğu kesimlerinde ise batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

sicak.jpg

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA

Marmara Bölgesi’nde, parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hâkim olacak. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İstanbul: 26°C, yerel sağanak yağışlı

Kocaeli: 28°C, öğle saatlerinde sağanak yağışlı

EGE

Ege Bölgesi genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava durumu öngörülüyor. Ancak öğle saatlerinden itibaren Kütahya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İzmir: 29°C, az bulutlu

Muğla: 29°C, az bulutlu

AKDENİZ

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava olacak. İç kesimlerde ise öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi bekleniyor.

Adana: 33°C, öğle saatlerinde sağanak yağışlı

Antalya: 29°C, az bulutlu

h.jpg

İÇ ANADOLU

İç Anadolu’da parçalı ve az bulutlu bir hava durumu hâkim. Ancak öğle saatlerinden itibaren Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Niğde çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülecek.

Ankara: 25°C, yerel sağanak yağışlı

Konya: 28°C, parçalı bulutlu

KARADENİZ

Batı Karadeniz bölgesi, öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara maruz kalacak.

Bolu: 25°C, yerel sağanak yağışlı

Sinop: 26°C, yerel sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu’da da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

Erzurum: 25°C, yerel sağanak yağışlı

Kars: 18°C, yerel sağanak yağışlı

hava-kapak.jpg

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Kuzey ve batı kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu hava durumu görülecek.

Diyarbakır: 33°C, parçalı bulutlu

Şanlıurfa: 32°C, açık

UYARILAR

Güncel meteorolojik uyarı bulunmamaktadır. Ancak yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle ani su baskınlarına ve yağış alanlarında olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önerilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN