O kentte 19 litre damacana suya tavan fiyat uygulaması! Bakanlık devreye girdi, meslek odası sınır getirdi

O kentte 19 litre damacana suya tavan fiyat uygulaması! Bakanlık devreye girdi, meslek odası sınır getirdi

Damacana su fiyatlarındaki fahiş artış, vatandaşları bezdirirken Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Bir büyük şehirde meslek odası, 19 litre damacana su için tavan fiyat uygulaması getirdi. İşte detaylar...

2,5 yıldır süre gelen ekonomik krizi çözmek için çeşitli tedbir paketleri uygulanırken, çarşı-pazarda devam eden fahiş fiyatlar vatandaşların canını sıkıyor. Temel ihtiyaçların başında gelen suyun son aylardaki artışı ev bütçelerini zorlama başladı. Damacana su fiyatları, özellikle büyükşehirlerde vatandaşları bıktırma noktasına getirdi.

İSTANBUL'DA 19 LİTRE DAMACANA SU 90 LİRAYI GEÇMEYECEK

Tv100'de yer alan habere göre, son 7-8 ayda yüzde 50'nin üzerinde zam yapılarak 150 TL'lere kadar dayanan 19 litrelik damacana su fiyatlarıyla ilgili önemli gelişme yaşandı.

Ticaret Bakanlığı; İstanbul Gazoz, Su, Şerbet, Boza, Turşu ve Sirke İmal Eden ve Satanlar Esnaf Odası'ndan su tarifesi istedi. Meslek odası da Bakanlığın talebine yanıt vererek fiyat listesi yayımladı.

İstanbul'daki su satıcılarının oluşturduğu meslek odasının çıkardığı tarifeye göre, 19 litre damacana su için 90 TL, 0.5 litre pet şişe su için ise 4.5 TL tavan fiyat belirlendi.

ODAYA ÜYE OLMAYAN SUCULAR TARİFEYE UYMAZSA NE OLACAK?

Meslek odasına bağlı olmayan sucular ise bu tarifeye uymayabiliyor. İstanbul Gazoz, Su, Şerbet, Boza, Turşu ve Sirke İmal Eden ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Kaya, bu tarifeye herkesin uyması gerektiğini belirterek kolanın her şehirde aynı fiyatta satılmasına karşın bunun suda geçerli olmamasına dikkat çekti.

Taşıma maliyetinin fiyatı değiştirmemesi gerektiğine işaret eden Ahmet Turan Kaya, vatandaşların tarifeye uymayan su satıcılarını Ticaret Bakanlığı'na şikayet edebileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN