Yeni Alfa Romeo Junior artık Türkiye'de satışta!

Yeni Alfa Romeo Junior artık Türkiye'de satışta!

Nisan ayında tanıtılan B-SUV sınıfı Alfa Romeo Junior, Türkiye'de ön siparişe açıldı. Merakla beklenen model tamamen elektrikli ve hibrit seçeneği sunarken marka ise Tonale'nin Türkiye'de yakaladığı ivmeyi Junior ile artırarak devam ettireceğini söylüyor.

BARAN BEKİ

Son yıllarda yeni model tanıtma konusunda rakiplerinden geri kalan ve unutulmaya başlanan Alfa Romeo, Şubat 2022'de tanıttığı Tonale ile 6 yıllık sessizliğine bir son verdi ve bu yıl Nisan ayında tanıttığı Junior ile de rakiplerine gözdağı verdi. Markanın yeni tasarım dilini yansıtan bu model, İtalyan markanın ilk tam elektrikli otomobili olma özelliğini taşıyor.

alfa-romeo-milano.png

İTALYAN HÜKÜMETİ ADININ DEĞİŞMESİNİ İSTEDİ

Alfa Romeo Junior aslında Alfa Romeo Milano olarak satılacaktı fakat İtalyan Hükümeti, İtalya'da üretilmeyen (Junior Polonya'da üretilecek) ancak kulağa İtalyan gibi gelen bir ürünün satılmasının "yasa dışı" olduğunu iddia etti. Tartışmaların ardından Milano'nun adı, tanıtımından hemen önce sürpriz bir şekilde Junior olarak değiştirildi. Aracın Polonya'da üretilecek olması bazı İtalyanlara hakaret gibi gelse de bunun yapılması aracın maliyetlerini düşürerek daha ulaşılabilir olmasını sağlıyor.

TESLİMATLAR EKİM AYINDA GERÇEKLEŞECEK

Tamamen elektrikli ve hibrit motor seçeneği bulunan Junior, yenilikçi teknolojilerini Alfa'nın tasarım DNA'sı ile birleştirerek Türkiye otomobil pazarında yepyeni bir heyecan yaratmayı hedefliyor. Lansmana özel, 136 beygirlik 1.2 litrelik 48V Hibrit motorlu "Ibrida" ve 156 beygirlik tamamen elektrikli Elettrica, "Speciale" donanım seviyeleri ile ön siparişlerini almaya başladı. Araç teslimlerinin Ekim ayından itibaren gerçekleştirilmesi planlanıyor.

alfa-romeo-junior.png

alfa-romeo-junior2.png

ŞEHİR İÇİ 590 KİLOMETRE MENZİL

Junior Elettrica, lansmana özel "Speciale" donanımı ve giriş seviyesi olan Elettrica versiyonu ile satışa sunulurken hibrit motorlu versiyon olan Junior Ibrida lansamana özel yine "Speciale" donanımı ve giriş seviyesi olan "Ibrida" versiyonu ile satışa sunulacak.

54 kWs batarya kullanan Junior Elettrica, 156 beygir gücüyle WLTP ölçümlerine göre 410 kilometre, şehir içerisindeyse 590 kilometre menzil sunuyor. Batarya tarafında araç 100 kW DC hızlı şarj ile 30 dakikadan kısa sürede %10'dan %80'e şarj olabiliyor.

alfa-romeo-junior-turkiyede.png

"TONALE'NİN BAŞARISINI DAHA YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ"

Yeni Alfa Romeo Junior hakkında konuşan Alfa Romeo Marka Direktörü Özgür Süslü, “Alfa Romeo markasının Türkiye'de Tonale ile başlayan atılımını Junior ile daha yukarıya taşıyacağız. Alfa Romeo’nun hızlı büyüme gösterdiği ülkelerden biriyiz. Alfa Romeo Junior’ın da ürün gamına katılmasıyla; çok daha fazla Alfa Romeo’yu otomobil severle buluşturmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

EYLÜL AYI VE LANSMANA ÖZEL AVANTAJLARLA

Alfa Romeo Junior’ın lansmana özel versiyonu tamamen elektrikli Elettrica Speciale, 1.649.900 TL’den, hibrit motorlu versiyonu Ibrida Speciale ise 1.799.900 TL’den başlayan fiyatlarla online olarak an itibarıyla rezerve edilebiliyor.

Eğer siz de bir Alfa Romeo Junior sahibi olmak istiyorsanız online.alfaromeo.com.tr'ye giderek lansmana özel ön siparişinizi verebilirsiniz.

Lansmana ve online siparişe özel olarak, Eylül ayı boyunca Speciale donanımında sipariş edilecek olan araçlarda Sunroof opsiyonu hediyesi ve 50 bin TL fiyat avantajı da sunulacak.

alfa-romeo-junior-fiyat-listesi.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN