11. Cumhurbaşkanı Gül Oxford Mütevelli Heyeti toplantısına katıldı

11. Cumhurbaşkanı Gül Oxford Mütevelli Heyeti toplantısına katıldı

Abdullah Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin 40. yılını kutlayan Mütevelli Heyeti toplantısına katıldı. Gül, merkezdeki çalışmaların İslam dünyası ve bilimsel araştırmalar açısından önemini vurguladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin (Oxford Centre for Islamic Studies, OCIS) yıllık Mütevelli Heyeti toplantısına katıldığını sosyal medya hesabından paylaştı.

40. yılını kutlayan merkez, İslam dünyası ve İslami ilimler üzerine uluslararası düzeyde önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor. Gül, paylaşımında, Oxford Üniversitesi ile iş birliği içinde yürütülen bilimsel araştırmalar ve eğitim faaliyetlerine vurgu yaptı.

1985 yılında kurulan OCIS, İslam ve Müslüman topluluklar üzerine çalışmalar yaparak küresel akademik camiada büyük bir öneme sahip. Merkez, İslami ilimlerin yanı sıra sanat, beşeri bilimler ve sosyal bilimler gibi geniş bir yelpazede araştırmalara destek veriyor.

OLASI İŞBİRLİKLERİ İÇİN FIRSAT

Ayrıca, İslam dünyasının sorunlarına çözüm üretmeyi amaçlayan akademik çalışmalar da merkezin misyonu arasında yer alıyor. Abdullah Gül, uzun süredir Mütevelli Heyeti üyesi olarak merkezle yakın bir ilişki içinde ve bu bağlamda Oxford’daki toplantıya katılımı, Türkiye ile Oxford Üniversitesi arasında olası iş birlikleri için de fırsatlar yaratıyor​.

Oxford İslam Araştırmaları Merkezi, uluslararası alanda İslam ve Müslüman toplumlarına yönelik daha iyi bir anlayış oluşturmayı hedeflerken, İngiltere Kraliyet Ailesi'nin de desteğini alıyor. Prens Charles’ın da merkeze özel ilgi gösterdiği biliniyor​.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN