Son dakika! Amca Salim Güran'ın WhatsApp yazışmalarına ulaşıldı

Son dakika! Amca Salim Güran'ın WhatsApp yazışmalarına ulaşıldı

8 yaşında katledilen Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmada ilk tutuklanan kişi olan amca Salim Güran, yeniden ifadesine başvurulmak üzere adliyeye sevk edildi. İddiaya göre bunun sebebi, Salim Güran'ın telefonda sildiği birçok görüşme ve ses kaydı ile fotoğrafın geri getirilmiş olması.

Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturmada, dün gece sekiz kişinin daha tutuklanmasının ardından tutuklu amca Salim Güran, bugün yeniden ifadeye çağrıldı.

WHATSAPP YAZIŞMALARINA ULAŞILDI

İddiaya göre bunun sebebi, Salim Güran'ın özellikle WhatsApp'tan sildiği birçok görüşme ve ses kaydı ile fotoğrafın geri getirilmiş olması. Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, Salim Güran bu kayıtların geri getirilmesi sonrası yeniden ifadeye çağrılırken Baro'nun atadığı avukatı kabul etmedi. Aile, özel bir avukat tuttu.

Öte yandan süren soruşturma kapsamında bugün yeni gözaltı kararları da verildi. Soruşturmada alınan ifadelerde adı geçen Narin Güran'ın amacısı Fuat Güran'ın eşi gözaltına alınırken, şartlı serbest bırakılan 15 yaşındaki R.A. için yeniden gözaltı kararı çıkarıldı.

TUTUKLU SAYISI 10

Sorgu işlemleri sonrası, dün akşam anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran'ın da aralarında olduğu 8 kişi tutuklanmıştı. Baba Arif Güran ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran, "kasten öldürme suçuna iştirak etmek", amca Fuat Güran "suç delillerini yok etmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kuzenler Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy ise "suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla tutuklandı.

İtirafçı olmayı kabul eden Nevzat B., savcılıkta verdiği ifade sonrası 1. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde alınan kararla Salı akşamı tutuklandı.

Yerel medyada çıkan haberlerde Nevzat B.'nin "Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme" suçuyla tutuklandığı belirtildi.

Daha önce de Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül Pazartesi günü çıkarıldığı nöbetçi sulh hakimliğince tutuklanmıştı. Soruşturmada tutuklu sayısı 10'a yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN