Güran ailesinde organize yalan: Aile meclisi her gün gizlice toplanmış

Güran ailesinde organize yalan: Aile meclisi her gün gizlice toplanmış

Narin Güran’ın öldürülmesinin ardından aile üyeleri her gün gizli toplantılar düzenledi ve organize bir şekilde yalan söylemek için harekete geçti. İtiraflara göre, tutuklu amca Salim Güran tüm aileye ortak bir yalan söylemeleri için talimat verdi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ederken, ortaya çıkan yeni bilgiler olayın karanlık yüzünü aydınlatmaya başladı. Gazeteci Ferit Demir’in aktardığına göre, Güran ailesi, cinayetin ardından her gün toplandı ve toplantılarda dijital cihazların kullanılmasına kesinlikle izin vermedi.

AİLE MECLİSİNİN GİZLİ TOPLANTILARI

Demir'in Halk TV'ye yaptığı açıklamalarda, Narin Güran’ın kaybolduğu ilk günden itibaren aile üyelerinin her akşam bir araya gelerek toplantı yaptıkları belirtildi. Toplantılara cep telefonları ya da dijital cihazların sokulmadığı, aile üyelerinin bu konuda oldukça bilinçli davrandığı ifade edildi. Bu toplantıların resmi açıklamalarda belirtilenin aksine, arama çalışmaları için değil, aile üyelerinin organize bir şekilde yalan söylemeleri için yapıldığı iddia ediliyor.

SALİM GÜRAN’IN YÖNLENDİRMELERİ: TÜM AİLEYE '17.40' TALİMATI

Soruşturma kapsamında bazı aile üyelerinin itiraflarına göre, ailede tutuklu olan Salim Güran, cinayetin ardından tüm aileye saat 17.40’ı ortak bir yalan olarak dile getirmeleri talimatını verdi. Ancak sorguda, Narin'in kuzeni Birsen Güran, Narin'in aslında saat 14.00’te eve geldiğini itiraf etti. Bu itiraflar, önceki jandarma kayıtlarında yer alan saat 17.40 bilgisinin gerçeği yansıtmadığını gözler önüne serdi.

AİLE BİREYLERİ ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILMADI

Narin’in kaybolmasının ardından aile üyelerinin arama çalışmalarına katılmadığı, bunun yerine her akşam toplandıkları ve nasıl hareket edeceklerini planladıkları ortaya çıktı. Demir, toplantıya katılan aile bireylerinin cep telefonu ya da dijital cihaz sokmadığını ileri sürdü. Aile üyeleri bu toplantılarda aldıkları kararları yayarak, olayın seyrini değiştirmeye çalıştı. Savcı tarafından sorgulanan aile bireyleri, toplantıların arama planları için yapıldığını öne sürse de gerçek, bu iddiaların aksine ilerliyor.

DAVETİYE ŞÜPHESİ

Cinayet günüyle ilgili diğer önemli bir bilgi de ailedeki erkeklerin köydeki herkese davetiye dağıtmakla görevlendirilmeleri. Ancak ilginç bir şekilde, tutuklu amca Salim Güran bu görevin dışında bırakıldı ve köyden ayrılmaması sağlandı. Bu durum, olayın planlı bir şekilde geliştiğine dair güçlü şüpheleri beraberinde getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN