Diyarbakır Barosu'ndan Narin açıklaması: Ölüm saati doğru değil

Diyarbakır Barosu'ndan Narin açıklaması: Ölüm saati doğru değil

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin dosyasına müşteki olarak başvurduklarını açıkladı. Eren, Narin’in ölüm saatinin doğru olmadığını belirterek, "Saat 15.15 ile 15.45 arasında Narin öldürülüp torbaya konulmuş ve o araçla dere yatağına saklanmıştır" dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümünün toplumda büyük bir etki yarattığını ve benzer vakalar için bir dönüm noktası olacağını belirtti. Eren, Narin’in ölümünün ardından yaşanan süreçler ve soruşturmanın detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eren, Narin’in ölümünün ardından bilgi kirliliğini gidermek amacıyla Baro olarak dosyaya müdahil olduklarını ifade etti. "Narin ve Narin gibi çocukların dosyalarına Diyarbakır Barosu yıllardır müdahil olmuştur. Narin’in faillerinin yakalanması için soruşturma dosyasına dahil edildik. Bu gizliliği ihlal eden bir olgu değildir" dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Eren: Öcalan'a yönelik avukat yasağına cevap alamadık - Politika HaberDiyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren

AİLE ŞÜPHESİ 8 GÜN SONRA ORTAYA ÇIKTI

Eren, Narin’in kaybolduğu günün ardından ilk gözaltı işleminin ağabeyi Enes Güran’la başladığını belirtti. "Aile bireyleriyle ilgili ilk şüphe, maalesef olaydan 8 gün sonra ortaya çıktı. Biz, soruşturma makamlarıyla kurduğumuz tüm temaslarda, bu ve benzeri vakalarda yakın aile bireylerinin ve komşularının, gerektiğinde fail konumunda yargılandıklarını biliyoruz" diye konuştu.

Narin’in kaybolduğu gün ve sonrasında yaşanan gelişmelere de dikkat çeken Eren, "Sözde tanık beyanlarıyla adeta Narin kaçırılmış gibi bir algı oluşturuldu. Bu, önemli bir eksiklik ve ihmaldi" şeklinde konuştu. Enes Güran’ın vücudundaki izler nedeniyle gözaltına alındığını, ancak Adli Tıp raporunun, izlerin ve morlukların başkasına ait DNA izlerini tespit edemediğini belirtti. Aynı gün anne Yüksel Güran’ın da gözaltına alındığını söyledi.

'ÖLÜM SAATİ DOĞRU DEĞİL'

Sözcü'de yer alan habere göre; DNA örneklerinin ilk defa 2 Eylül’de amcanın aracında bulunduğunu, 8 Eylül’de Narin’in bedeni bulunana kadar 23 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Nevzat Bahtiyar’ın Narin’in bulunduğu yerle ilgili saat 17.40 ve 18.00’de gördüğü beyanlarının, ölüm saatinin doğru olmadığına işaret ettiğini vurguladı.

'NARİN 15.15 İLE 15.45 ARASINDA ÖLDÜRÜLÜYOR'

Eren, Narin’in öldürüldüğü ve torbaya konulduğu süreçle ilgili yeni bulgulara ulaşıldığını ifade etti. "Saat 15.15 ile 15.45 arasında Narin öldürülüyor, torbaya konuyor ve o araçla dere yatağına saklanıyor" dedi. Ayrıca, Diyarbakır Valiliği’nin 25 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, köydeki taş örneğinin bir çocuğun burnunun kanamasından kaynaklandığının belirtildiğini söyledi.

Kolluğun yönlendirilmiş olabileceğini ve kamuoyunda Narin’in canlı bulunacağına dair bir algı oluştuğunu belirten Eren, "Baro başkanı olarak otopsiye katıldım ve herkes bir tutanak paylaştı. Dosyada hala kan örnekleriyle ilgili sonuçları beklediğimiz durumlar var" diyerek soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN