Elektrikli araç sahiplerine pahalı fatura! Bakan açıkladı: Artık kimse elektrikli araba almaz

Elektrikli araç sahiplerine pahalı fatura! Bakan açıkladı: Artık kimse elektrikli araba almaz

Türkiye’de her geçen gün kullanımı artan elektrikli araçlar için yeni karar alındı. Bakan Bayraktar alınan yeni kararı kamuoyu ile paylaşırken, bu kararın elektrikli araç kullanımı ve enerji tüketimi üzerinde önemli etkileri olması öngörülüyor…

Elektrikli araç sahiplerine kötü haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan geldi. Bakan Bayraktar, elektrik faturalarında devletin sağladığı sübvansiyon desteğinin bazı kesimler için kaldırılacağını açıkladı. Buna göre, özellikle büyük evlerde yaşayan, çok sayıda elektrikli cihaz kullanan ve elektrikli araca sahip olanlar bu destekten yararlanamayacak.

elektrikli-arac-sahiplerine-fatura-destegi-1.jpg

MALİYETLERİ KARŞILAYABİLENLERDEN DESTEK KESİLİYOR

AA Editör Masası programına konuk olan Bakan Bayraktar, Hazine'nin şu ana kadar 1.000 TL’lik bir elektrik faturasının 600 TL’sini karşıladığını, ancak artık maliyetleri karşılayabilecek durumda olan hanelerden bu desteğin çekileceğini belirtti. Yeni uygulama kapsamında, elektrikli araç sahipleri ve yüksek elektrik tüketimi olan büyük evler için sübvansiyonsuz tarife uygulanacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Haziran 2024 itibarıyla Türkiye'de trafiğe kayıtlı 125 bin 816 adet elektrikli araç bulunuyor. Bu durumda, elektrikli araç sahipleri daha yüksek elektrik faturalarıyla karşı karşıya kalabilir.

elektrikli-arac-sahiplerine-fatura-destegi.jpg

YENİ KARAR ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANIMINI ETKİLEYECEK

Bakan Bayraktar, sübvansiyonsuz tarifeye ne zaman geçileceği konusunda henüz net bir tarih vermedi. Ancak bu kararın elektrikli araç sahiplerini ve yüksek elektrik tüketimi yapan haneleri doğrudan etkileyeceği kesin. Enerji maliyetlerindeki bu değişiklik, elektrikli araç kullanımı ve enerji tüketimi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN