Avustralya'da kış sıcaklık rekoru kırıldı

Avustralya'da kış sıcaklık rekoru kırıldı

Avustralya'nın Kimberley bölgesinde 41,6 dereceyle kış sıcaklık rekoru kırıldığı bildirildi. Bilginin yarın yapılacak açıklamayla kesinleşmesi beklenirken yetkililer, sıcak hava dalgasının ülkenin doğusuna ilerlemesiyle, Queensland ve Yeni Güney Galler'de de rekor sıcaklıklar beklendiğini belirtti.

Avustralya'nın Batı Avustralya eyaletinin en kuzeyindeki Kimberley bölgesinde termometrelerin 41,6 dereceyi göstermesiyle kış sıcaklık rekorunun kırıldığı bildirildi.

Avustralya Yayın Kurumunun (ABC) haberine göre, Avustralya Meteoroloji Dairesi tarafından geçici olarak teyit edilen bilginin yarın yapılacak açıklamayla kesinleşmesi halinde, ülkede şimdiye kadarki kış sıcaklık rekoru kırılmış olacağı ifade edildi.

Yetkililer, sıcak hava dalgasının Avustralya'nın doğu kesimlerine yöneldiğini, Queensland ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde de benzer sıcaklık rekorlarının yaşanabileceğini söyledi.

Bir önceki rekor ise yine Batı Avustralya eyaletinde 23 Ağustos 2020'de 41,2 dereceyle kırılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN