Fransa’nın eski lideri De Villepin'den ‘Filistin’ açıklaması: İsrail, Gazze'yi yeniden işgalin şartlarını oluşturuyor

Fransa’nın eski lideri De Villepin'den ‘Filistin’ açıklaması: İsrail, Gazze'yi yeniden işgalin şartlarını oluşturuyor

İsrail güçleri Filistin’de on binlerce masum sivili katlettiği saldırılarını sürdürürken, Fransa’nın eski başbakanlarından De Villepin, İsrail’in Gazze'yi yeniden işgal etmenin koşullarını oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Eski Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, İsrail'in Gazze'de devam eden katliamına ilişkin konuştu.

De Villepin, artık Fransa'da medyanın Gazze'den bahsetmediğini ifade etti. Bölgede ölenlerin sayısını öğrenmek için bile internette haber taraması yapmak zorunda kaldığını belirten De Villepin, şöyle devam etti:

"Bu, demokrasi açısından gerçekten bir skandal. Peki ne için? Savaş için. 'Bu savaş, böyle olur' deniliyor. Anlıyorum, ancak bu diğer savaşlara benzemiyor, çünkü ölenler sivil halk."

‘BEDENLER PARÇALANMIŞ HALDE’

France Inter radyosuna konuşan De Villepin, İsrail'in saldırıları sırasında Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının bilinenin çok üzerinde olduğunu ifade ederek, "Gazze'de bedenler parçalanmış halde, kalpler parçalanmış halde, ruhlar parçalanmış halde, kafalar parçalanmış halde" diye konuştu.

"İsrail, Gazze'yi yeniden işgal etmenin koşullarını oluşturmakta" diyen De Villepin, İsrail'in Gazze Şeridi'ni tamamen kuşattığını ve ele geçirdiğini savundu. De Villepin, yaklaşık bir yıldır Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını kastederek, "Gazze, muhtemelen en büyük tarihi skandal" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN