Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Avrupa'ya çağrı: İsrail'e baskı yapılması gerek

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Avrupa'ya çağrı: İsrail'e baskı yapılması gerek

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Avrupa ülkelerine, Gazze'ye yönelik saldırıları durdurması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Avrupa ülkelerine, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu. Mısır'ın resmi haber ajansı MENA'ya göre, Kahire'ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 25 yıl aradan sonra Mısır'ı ziyaret eden ilk Alman cumhurbaşkanı oldu.

İkili, başkent Kahire'de düzenledikleri ortak basın toplantısında, bölgesel meseleler ve özellikle Gazze'deki kriz üzerine görüş alışverişinde bulundu.

AÇLIĞI SİLAH OLARAK KULLANMAYI KINADI

Sisi, Steinmeier ile yaptığı görüşmede, Etiyopya'nın Rönesans Barajı krizi gibi diğer bölgesel sorunları da ele aldıklarını belirtti. Ancak Sisi'nin konuşmasında en çok dikkat çeken konu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları oldu. Sisi, Avrupa ülkelerinin Gazze'de bir ateşkes sağlanması için İsrail'e baskı yapmasının kritik önemde olduğunu vurguladı ve İsrail'in Filistinlilere karşı açlığı bir silah olarak kullanmasını kınadı.

'MISIR'IN DİPLOMATİK ÇABALARI DEVAM EDECEK'

Mısır lideri, ülkesinin ABD ve Katar ile birlikte Gazze'de istikrarı sağlamak ve Filistinlilerin acılarını hafifletecek bir anlaşma için yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti. Sisi, Gazze'deki insani krizin sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, Mısır'ın bu yöndeki diplomatik çabalarını sürdüreceğini dile getirdi.

İsrail'in ABD'nin tam desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, resmi rakamlara göre 41 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Bu ölümlerin en az 16 bin 715'inin çocuk, 11 bin 308'inin ise kadın olduğu bildirildi. Ayrıca, saldırılar sonucunda 94 bin 925 kişi yaralandı. İsrail'in sivil altyapıya yönelik saldırıları ise Gazze'deki hastaneler, okullar ve diğer kamu binalarının büyük bir bölümünü kullanılamaz hale getirdi. Halen enkaz altında binlerce cesedin bulunduğu tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN