Hulusi Akar'dan Özgür Özel'e 100 bin liralık dava

Hulusi Akar'dan Özgür Özel'e 100 bin liralık dava

Eski Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e 100 bin liralık tazminat davası açtı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç tarafından Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, Özel'in Akar'a yönelik ifadelerinin hakaret niteliğinde olduğu ve eleştiri sınırlarını aştığı ileri sürüldü.

Davanın temelini oluşturan olay, Hulusi Akar'ın katıldığı bir programda yaptığı açıklamalara dayanıyor. Eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Akar, eğitimin amacına ilişkin olarak şu sözleri sarf etmişti:

"Eğitimin amacı ne? Eğitim bilgi değil arkadaşlar. Bilgi üniversitede oluyor, meslekte oluyor. Eğitimin amacı bir Allah korkusu, iki kuldan utanma. Bu sefer ateistle mi deistle mi uğraşacaksınız? LGBT ile mi uğraşacaksınız? Uyuşturucuyla mı uğraşacaksınız? Şaşırırsınız, şaşırırsınız. Ondan sonra başlıyoruz efendim savcı nerede? Polis nerede? Arkadaşlar, savcılarla polislerle bu iş olmaz. İşin başı, ilacı eğitim. Bunu verdik verdik, veremedik kendi çocuklarımızla, torunlarımızla bize yabancılaşıyor."

Bu ifadeler, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve çeşitli tartışmalara neden oldu. Akar'ın konuşması, bazı kesimler tarafından eğitim ve öğretimin amaçlarına ilişkin dar bir bakış açısı olarak değerlendirildi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN SERT YANIT

CHP lideri Özgür Özel, Akar'ın bu sözlerine sert bir yanıt verdi. Özel, Akar'ı "siyasal İslamcı" olmakla suçlayarak şu ifadeleri kullandı:

  • "Hulusi Akar'ı da bakınca kazı kazan var ya kazı kazan. Biz Hulusi Akar'ı kazı kazan gibi kazıdık. Altından bir siyasal İslamcı çıktı, başka bir şey çıkmadı. Hulusi Akar, ta ilk göreve geldiği, ilk mezun olduğu günlerden son güne kadar bir siyasal İslamcıdır. Arkadaşlarının deyimiyle su akar Hulusi Akar."

Özel, ayrıca Akar'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da görevine devam etmesini eleştirerek, "Ve en sonunda darbe başarılı olsa başa geçecek kişi, başarısız olunca yine bir göreve geldi. Bu da Türkiye'nin talihsizliğidir" dedi. Özel, Meclis Genel Kurulu'nda da Akar'a yönelik eleştirilerini yüzüne karşı dile getirdiğini belirtti.

AKAR'DAN 100 BİN LİRALIK MANEVİ TAZMİNAT

Özel'in bu açıklamaları üzerine Hulusi Akar, avukatı aracılığıyla hukuki süreç başlattı. Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, Özel'in sözlerinin ağır hakaret ve iftira içerdiği, dolayısıyla kişilik haklarına zarar verdiği iddia edildi. Bu gerekçeyle, Özel'in 100 bin lira manevi tazminat ödemesi talep edildi.

Dilekçede, Akar'ın konuşmasının bazı kesimlerce amacından saptırıldığı ve sadece belirli kısımlarının servis edildiği öne sürüldü. Akar'ın eğitimle ilgili görüşlerinin yanlış bir şekilde yorumlandığı ve bu nedenle Akar'a karşı haksız bir karalama kampanyası yürütüldüğü savunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN