14,3 milyar euroluk anlaşma tamam! Alman devi Danimarka merkezli DSV’ye geçiyor

14,3 milyar euroluk anlaşma tamam! Alman devi Danimarka merkezli DSV’ye geçiyor

Alman Demir Yolları’na bağlı Schenker, Danimarka merkezli lojistik şirketi DSV ile 14,3 milyar euroluk anlaşmayla satın alma konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Alman Demir Yolları (Deutsche Bahn), lojistik birimi Schenker'i Danimarkalı taşımacılık şirketi DSV’ye 14,3 milyar euroya satmak için anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, satın almanın, gerekli izinlerin alınmasının ardından gelecek yılın ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Alman devi, satış tamamlanana kadar beklenen faiz geliri de dahil olmak üzere, anlaşmanın 14,8 milyar euro değerinde olduğunu da açıkladı.

ÖNCEKİ YIL SATIŞA KOYULMUŞTU

33 milyar euro borcu olan Alman Demir Yolları, Almanya'da trenlerde gecikmelerinden artmasıyla eleştirilerin ardından ana demir yolu işine odaklanmak ve borcunu azaltmak için geçen yıl Schenker'i satışa çıkarmıştı.

Söz konusu satın alma, Danimarkalı bir şirket tarafından gerçekleştirilen en büyük satın alma olarak kayıtlara geçti.

DSV, dünya çapında yaklaşık 75 bin kişiyi istihdam ediyor. Danimarkalı şirket, Alman şirketi satın almasıyla Avrupa'daki faaliyetlerini daha da güçlendirmek istiyor. Merkezi Essen’de olan Schenker'in ise 130’dan fazla ülkede 72 bin 700 çalışanı bulunuyor.

DSV, satın almanın yaklaşık 5 milyar eurosu hisse satışı ve borçlarla finanse edileceğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN