'Balonlu Kız' bulundu: Bansky'nin çalınan eseri galeriye geri dönüyor

'Balonlu Kız' bulundu: Bansky'nin çalınan eseri galeriye geri dönüyor

Sokak sanatçısı Banksy'nin ünlü eseri "Balonlu Kız", Londra'daki bir galeriden çalındıktan sonra polis tarafından bulundu; iki kişi hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındı.

Banksy'nin Londra'daki bir galeriden çalınan "Balonlu Kız" eseri bulundu. İki kişi, hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındı.

8 Eylül'de gerçekleşen hırsızlık olayından sonra, 47 yaşındaki Larry Fraser ve 53 yaşındaki James Love, perşembe günü mahkemeye çıkarıldı. Polis, çalınan eserin galerisine iade edileceğini duyurdu.

Kalp şeklinde kırmızı bir balona uzanan kız çocuğu figürü, ilk olarak 2002'de doğu Londra'daki bir duvarda görüldü ve sınırlı sayıda baskısı yapıldı. 2018'de çerçevelenmiş hali, 1 milyon sterlinin üzerinde bir fiyata satıldı ve bir mekanizma tarafından kısmen imha edildi.

Ancak alıcı, satın almayı sürdürdü ve eser "Çöp Kutusunda Aşk" olarak yeniden adlandırıldı. Üç yıl sonra, Londra'da bir müzayedede 18.5 milyon sterline tekrar satışa sunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN