Metropolitan Museum ekibinden Yıldız Holding’e iade-i ziyaret

Metropolitan Museum ekibinden Yıldız Holding’e iade-i ziyaret

Metropolitan Museum ekibi, iş insanı Murat Ülker'in geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği ziyarete iade-i ziyaret yaptı. Yıldız Holding'in Çamlıca Kampüsü’nde gerçekleşen buluşmada, sanatın evrensel diliyle kültürel miras paylaşıldı ve İstanbul’un güzellikleri Boğaz turu ile tanıtıldı.

Geçtiğimiz ay iş insanı Murat Ülker'in New York'taki ünlü Metropolitan Sanat Müzesi’ne (The Met) yaptığı ziyaretin ardından, The Met ekibi Yıldız Holding’e iade-i ziyarette bulundu. Ülker'in Çamlıca Kampüsü’nde ağırlanan Met ekibi, Yıldız Holding Sanat Koleksiyonu'nda yer alan eserleri inceleme fırsatı buldu.

Özellikle, geleneksel hat sanatının zarafetiyle çağdaş sanatın yenilikçi ruhunu bir araya getiren ‘Konuşan Yazılar’ sergisi büyük ilgi gördü.

İSTANBUL BOĞAZI’NDA TUR

Ziyaret kapsamında, The Met ekibiyle birlikte sanatın evrensel dilinde buluşmanın ve kültürel mirası paylaşmanın mutluluğu yaşandı. İstanbul Boğazı’nda düzenlenen tur ile misafirlere kentin güzellikleri tanıtıldı. Murat Ülker, bu buluşmanın sanatı birleştirici gücünü bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, The Met ekibine nazik ziyaretleri ve hoş sohbetleri için teşekkür etti.

Ayrıca Ülker, geçen yıl The Met'te Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını anmak amacıyla düzenlenen Türk Yüzüncü Yıl Galası'nın, Türk sanatını ve kültürel mirasını dünya çapında tanıtma adına büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN