Dostluk Film Festivali'nin jürileri ve ödülleri açıklandı

Dostluk Film Festivali'nin jürileri ve ödülleri açıklandı

Filistinli şair Mahmud Derviş anısına düzenlenecek 6. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin ödülleri ve jürileri belli oldu. Tarık Tufan'ın jüri başkanı olduğu festivalde yarışacak filmler Amin Nayfeh, Alma Terziç Saraçoğlu, Ali Aydın, Tuba Özden Deniz, Ahmad Saleh, Darin J. Sallam ve Emre Pekçakır tarafından değerlendirecek.

Bu yıl 3-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 6. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali, sinemaseverleri bir kez daha buluşturmaya hazırlanıyor.

Festivalde, dostluk temalı 'Ana Yarışma' ve Gazze’de yaşanan drama dikkat çeken 'İnsani Bakış-Filistin' bölümlerinde yarışacak yapımlar bölümlerinde ödüller ve jürileri açıklandı.

ANA YARIŞMA JÜRİSİ

Dostluk temalı filmlerin yer alacağı 'Ana Yarışma' bölümünün jüri başkanlığını bu yıl ünlü yazar ve senarist Tarık Tufan üstlenecek. Jürinin diğer üyeleri ise sinema dünyasında tanınmış isimlerden oluşuyor:

  • Amin Nayfeh: '200 Metre' filmiyle tanınan Filistinli yönetmen, İsrail'in Batı Şeria ile arasına ördüğü duvarla ikiye ayırdığı bölgedeki Filistinli bir ailenin yaşadığı zorlukları beyazperdeye taşıyan yapımıyla biliniyor.
  • Alma Terziç Saraçoğlu: Angelina Jolie'nin yönetmenliğini üstlendiği ‘In the Land of Blood and Honey’ filmindeki Hana rolüyle tanınan Boşnak oyuncu, 'Mavi Kelebekler', 'Veda', 'Fatih', 'Üç Yol' ve 'Kuruluş Osman' gibi projelerdeki performansıyla dikkat çekiyor.
  • Ali Aydın: İlk uzun metraj filmi 'Küf' ile uluslararası ödüller kazanan yönetmen, Venedik Film Festivali'nde 'Geleceğin Aslanı' ve Frankfurt Türk Film Festivali'nde 'Altın Elma' ödüllerini almış bir isim.
  • Tuba Özden Deniz: Hayal Perdesi Sinema Dergisi'nin kurucularından olan sinema yazarı, film eleştirileri ve yazılarıyla tanınıyor.

g4sdg4sg4.jpg

İNSANİ BAKIŞ-FİLİSTİN JÜRİSİ

Gazze’deki insani dramı konu alan yapımların değerlendirileceği 'İnsani Bakış-Filistin' bölümünde ise jüri şu isimlerden oluşacak:

  • Ahmad Saleh: Stop-motion tekniğiyle dikkat çeken Filistinli yönetmen, 'ANYN-İkinci Gözüm' yapımıyla 2016'da 'En İyi Yabancı Animasyon' dalında Oscar Öğrenci Akademi Ödülü'nü kazandı.
  • Darin J. Sallam: İlk uzun metrajlı filmi ‘Farha’ ile ünlü olan Filistinli yönetmen, 2023'te Ürdün’ün Oscar adayı olarak seçildi ve Variety tarafından 2023’ün Etkili Uluslararası Kadınları arasında gösterildi.
  • Emre Pekçakır: 'Üç Yol', 'Nefes', 'Ölüler İçin Yaşama Rehberi' gibi projelerde tanınan görüntü yönetmeni, 'Beyoğlu Sineması' ile 2017’de İzmir Kısa Film Festivali’nde 'Altın Kedi En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'ne layık görüldü. Toronto’da dünya prömiyerini yapan 'Hasat' filminin görüntü yönetmeni olarak biliniyor.
    s4d4f4sd4g4sd4g.jpg

ALTI KISA FİLME ÖDÜL VERİLECEK

Festivalde 'Ana Yarışma' bölümünde en iyi filme 40 bin TL, jüri özel ödülüne 20 bin TL ve mansiyon ödülüne 10 bin TL verilecek. Ayrıca, 'Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü' olarak bilinen 50 bin TL’lik ödül bir yapıma takdim edilecek. 'İnsani Bakış-Filistin' bölümünde bir yapım ise 30 bin TL ödül alacak. Gazze’deki dramaya dikkat çeken bir yapım ise 'Mahmud Derviş Dostluk Ödülü' ile onurlandırılacak. Tüm ödüller, para ödüllerinin yanı sıra ödül heykeli ile birlikte verilecek.

Başkanlığını yönetmen Faysal Soysal’ın üstlendiği festival, bu yıl Filistinli şair Mahmud Derviş anısına düzenleniyor. Festival, İstanbul Sanat Paylaşım Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştiriliyor. TİKA, YTB, Zeytinburnu Belediyesi, Fono Film gibi kurumların katkılarıyla desteklenen festivalin organizasyonunu Balkon Yapım üstleniyor. Festivalde, dünyanın dört bir yanından 15 Filistinli yönetmen İstanbul’da ağırlanacak. Ayrıca, Cannes’da ödül kazanmış ilk Filistinli yönetmen Michel Khleifi’nin vereceği Master Class dersi, sinema dünyasından önemli isimleri bir araya getirecek.

Festivalle ilgili daha fazla bilgiye Instagram’dan 'dostlukfilmfest', Twitter’dan 'dostlukff', Facebook’tan 'Dostluk Film Festivali' ve 'dostlukfilmfestivali.com' internet sitesinden ulaşılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN