Standartlar değişiyor: Tavuk dönere yeni düzenleme, sucuğa kalsiyum limiti

Standartlar değişiyor: Tavuk dönere yeni düzenleme, sucuğa kalsiyum limiti

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı yeni tebliğ taslağıyla et ürünleri ve et karışımlarında standartlar değişiyor. Mevcut mevzuatta yapılacak değişiklikle ‘Kanatlı et döneri ve kanatlı eti karışımlarında’ yüzde 20 olan yağ miktarı yüzde 15’e düşürülecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı taslakta tavuk dönerde yüzde 20 olan yağ miktarı yüzde 15’e düşürüldü.

Türkiye gazetesinin haberine göre Tarım ve Orman Bakanlığı'nın mevzuatta yapacağı değişiklikle "Kanatlı et döneri ve kanatlı eti karışımlarında" yüzde 20 olan yağ miktarı yüzde 15’e düşürülecek. Ayrıca taslakta ilk kez Burger tanımına yer verilerek hamburgerin hazırlanış tanımı mevzuatta yer alacak. Burger tanımı taslakta, ‘Kıyılmış büyükbaş veya küçükbaş hayvan karkas etlerinin biri veya birkaçının karışımına, büyükbaş ve/veya küçükbaş hayvanların yağları, lezzet vericiler ile diğer gıda bileşenlerinden biri veya birkaçı ilave edilerek çeşitli şekillerde hazırlanan pişirilmeye hazır kırmızı veya kanatlı et karışımını veya pişirilmiş et ürünü’ şeklinde geçecek.

SUCUĞA YENİ LİMİT

Taslaktaki bir diğer önemli değişiklikse sucukla ilgili düzenleme olacak. Bakanlık düzenleme ile sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk gibi ürünlerin daha kolay sınıflandırılabilmesini hedefliyor. Ayrıca, ısıl işlem görmüş kümes hayvanı sucuğunda kullanılan kalsiyum miktarı için yeni bir sınır getirilecek.

TAVUK DÖNER FİYATI NE KADAR?

Türkiye'de tavuk döner fiyatları, şehirlere ve gramaja göre farklılık göstermekle birlikte 60 lira ile 120 lira arasında değişiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN