Tatil dönüşü artış göstermeye başladı! Özellikle çocuklarda görülüyor: Uzman isim kritik uyarı yaptı

Tatil dönüşü artış göstermeye başladı! Özellikle çocuklarda görülüyor: Uzman isim kritik uyarı yaptı

Tatil sezonunun sona ermesiyle birlikte çocuklarda artan turist ishal vakaları aileleri endişelendirmeye başladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, tatil sonrası görülen turist ishallerinin çocuklarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Güzel, turist ishalinin genellikle karın ağrısı, kusma, bulantı, halsizlik ve ateş gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade etti. Özellikle 2 yaş altı çocuklarda sıvı kaybı ve ateşin hayati tehlike oluşturabileceğini vurgulayan Güzel, bu tür durumlarda acil olarak bir çocuk hekimine başvurulması gerektiğini söyledi.

yeni-proje-1-002.jpg

NEDENLERİ VE ÖNLEMLER

Tatil döneminde çocukların sıkça tükettiği havuz suyu, deniz suyu, yeterince temizlenmemiş sebze ve meyveler ile bozulma eğilimli gıdaların turist ishaline yol açabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Güzel, ketçap ve mayonez gibi yiyeceklerin de risk taşıdığını belirtti. Prof. Dr. Güzel, aileleri sıvı kaybı ve beslenme bozukluklarına karşı dikkatli olmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırdı.

yeni-proje-001.jpg

SIVI KAYBINA KARŞI UYARI

Turistik bölgelerde karşılaşılan bakteriler, parazitler ve viral enfeksiyonların çocuklarda turist ishaline neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Güzel, "Özellikle 2 yaş altı çocuklarda sıvı kaybı hayati tehlike arz edebilir. Bu tür durumlarda derhal bir çocuk hekimine başvurmalı ve gereken tedaviye başlanmalıdır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN