Murat Kurum: Depreme dayanıklı adalet sarayı inşa ediyoruz

Murat Kurum: Depreme dayanıklı adalet sarayı inşa ediyoruz

Ankara'da inşa edilecek Adalet Sarayı'nın temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Depreme dayanıklı, Avrupa’nın en güçlü adliye saraylarını inşa ediyoruz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Ankara'da inşa edeceği yeni Adalet Sarayı'nın temeli Bakan Murat Kurum ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un katıldığı törenle atıldı.

Törende "Depreme dayanıklı, Avrupa’nın en güçlü adliye saraylarını inşa ediyoruz" diye konuşan Bakan Kurum, "Yeni adalet sarayımız; Ankara’da dağınık vaziyetteki yargı binalarını aynı çatı altında birleştirecek; adalet hizmetinin hızını artıracak, yargı çalışanlarının iş yükünü azaltacaktır" ifadelerini kullandı.

"Nasıl adalet camiamız, ‘hukukun üstünlüğü anlayışıyla’ hareket ediyorsa; biz de bakanlık olarak ‘şehirlerimizde yaşayan vatandaşımızın hukukunun, beklentilerinin, taleplerinin’ karşılanması hassasiyetiyle çalışıyoruz" diyen Kurum, ayrım gözetmeden tüm kesimlerle ve belediyelerle görüştüğünü belirtti.

Kurum, "Sorumluluk sahibi herkesle istişare ediyor, birlikte hareket ediyoruz. Spor camiamızdan sivil topluma, sanayicimizden sanatçılarımıza kadar herkesle fikir alışverişi yapıyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN