Akbank müşterileri açıklama bekliyor! Binlerce müşterinin hesaplarına girilmişti: Suzan Sabancı sessizliğini bozmadı

Akbank müşterileri açıklama bekliyor! Binlerce müşterinin hesaplarına girilmişti: Suzan Sabancı sessizliğini bozmadı

Akbank müşterileri bir açıklama bekliyor! Binlerce müşterinin hesaplarına girilerek işlem yapılmıştı! Suzan Sabancı sessizliğini bozmadı...

Son dönemde teknik aksaklıklarla sıkça gündeme gelen Akbank, bu kez daha ciddi bir sorunla karşı karşıya. OdaTV'nin haberine göre milyonlarca kullanıcının yaşadığı sistem hatalarının ardından, bazı müşterilerin hesaplarından izinsiz kredi çekildiği ve farklı hesaplara para transfer edildiği iddiaları sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.

700 BİN LİRAYA KADAR ZARAR

Oğuzhan Kumsal adlı bir Akbank müşterisi, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde hesabından izinsiz olarak 700 bin TL'nin çekildiğini iddia etti. Kumsal, hesabından 400 bin TL kredi çekildiğini, 300 bin TL'nin ise vadeli hesabının bozulmasıyla yedi farklı işlemle hiç tanımadığı kişilere havale edildiğini belirtti.

ONAY KODU GELMİYOR

Kumsal, yapılan bu işlemler sırasında bankadan herhangi bir onay kodu almadığını ve Akbank'ın soruna karşı herhangi bir çözüm sunmadığını söyledi. Mağdur müşteri, konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Benzer bir mağduriyet yaşayan Abdulgani Şan isimli vatandaş ise, hesabından 308 bin TL kredi çekildiğini ve üzerine 61 bin 355 TL'nin tanımadığı kişilere FAST sistemi ile gönderildiğini belirtti. Şan, bu işlemler yapılırken bankanın kendisine hiçbir bilgilendirme yapmadığını ve onay kodu gönderilmediğini söyledi.

AKBANK'TAN AÇIKLAMA

Akbank mobil neden açılmıyor? Akbank internet çöktü mü, ne zaman açılacak? Akbank'tan siber saldırı iddialarına cevap!

Konu hakkında Akbank, bilgi güvenliğini yüksek standartlarla sağladığını belirten bir açıklama yaptı. Banka yetkilileri, sürekli gelişen tehditlere karşı en yeni teknolojilerin kullanıldığını ve güvenlik süreçlerinin düzenli olarak güncellendiğini ifade etti. Ayrıca, dolandırıcılık vakalarının titizlikle incelendiğini ve Bankacılık Kanunu çerçevesinde hukuki süreçlerin işletildiğini vurguladı.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve bankanın diğer yetkililerine yönelik tepkiler sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Mağduriyet yaşayan birçok kullanıcı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten yardım talebinde bulundu. Bakan Şimşek’in sosyal medya hesaplarının altına yapılan yüzlerce yorumda, mağdurların yaşadıkları duruma çözüm bulunması istendi.

Akbank'tan ise şu şekilde açıklama geldi:

"Değişen tehditlere uyumlu olarak en yeni teknolojiler konumlandırılmakta, süreçler yeni tehditlere göre düzenlenmektedir. Tüm bu çalışmalar ise bu konuda, nitelikli insan kaynağı ile yürütülmektedir. Bankamız, bu çalışmalarla sektörde güvenlik alanında en çok yatırım yapan bankalardan biri konumundadır. Öte yandan münferiden gerçekleşen her bir dolandırıcılık ve siber suç vakası Bankamızın ilgili birimleri tarafından dikkatle incelenmekte ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun bankalara atfettiği yükümlülükler çerçevesinde hukuki süreçlerle ele alınmaktadır. Tüm bu süreçlerde BDDK ve BTK gibi kurumların bilgi güvenliğine ilişkin yönlendirmelerine ve KVKK düzenlemelerine uyumlu çalışılmaktadır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN