Kemal Kılıçdaroğlu: Sinan Oğan hem normalleşti hem zenginleşti

Kemal Kılıçdaroğlu: Sinan Oğan hem normalleşti hem zenginleşti

Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in "normalleşme" politikasına neden karşı çıktığını Süleyman Soylu ve Devlet Bahçeli gibi isimleri hatırlatarak açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Oğan ve Akşener de normalleşti, normalleşerek iktidar olunur mu?" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında partisinin 'normalleşme' politikasına yönelik eleştirilerini sürdürdü.

TV 100'de Kübra Par ve Gürkan Hacır'ın gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in AK Parti ile başlattığı 'normalleşme' politikasını eleştirdi. Özel, yerel seçim zaferinden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la "normalleşme" adını verdiği bir süreç başlatmıştı.

'BÖYLE BİR DEVLET ANLAYIŞI OLABİLİR Mİ?'

Programda 8 yaşında katledilen Narin Güran cinayetiyle ilgili bir soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "85 milyon derin bir üzüntü içinde. Böyle bir devlet anlayışı olabilir mi? Hepimiz merakla bekliyoruz: Katil kim? Bu aynı zamanda devletin yapılanmasındaki çürümeyi de gösteriyor. 85 milyon hep beraber katili aramaya başladık. Böyle bir devlet anlayışı olabilir mi?" diye konuştu.

'DERVİŞOĞLU'NU ZİYARET EDECEĞİM'

Kılıçdaroğlu, yarın İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'yla görüşeceğini belirterek "Genel başkan olarak seçildikten sonra kendisini ziyaret etmemiştim, o nedenle ziyaret edeceğim" dedi.

TEĞMENLERİN YEMİNİ: 'HANGİ SÖZCÜĞÜNDEN RAHATSIZLAR?'

Teğmenlerin mezuniyetlerindeki "Atatürk'ün askerleriyiz" yeminiyle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "O genç teğmenlerin pırıl pırıl evlatlarımızın ettikleri yemin var. Bunun hangi sözcüğünden rahatsızlar? Öğrenmek isterim. Erdoğan'ın oturduğu odada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı yok mu? Her asker kendisini Atatürk'ün devrimlerine bağlı hisseder. Ne diyecek bu askerler? Kural şu, siz ülkenizin bağımsızlığı için mücadele eden ve o bağımsızlık için 7 düvelle savaşan bir kahramanı dillendirdi diye kimseden rahatsızlık duymayacaksınız. Rahatsız olursanız başka yere gideceksiniz" ifadelerini kullandı.

'CHP'NİN HER PROGRAMINDA ALTI OK YENİDEN YORUMLANMIŞTIR'

Yeni parti programıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, gazeteci Saygı Öztürk'ün yazısının hatırlatılması üzerine "CHP'nin her programında altı ok yeniden yorumlanmıştır. İlkelerinden ödün vermeksizin yeniden yorumlanmalı. Ben bunu konulduğu gibi alacağım derseniz dünyadaki değişimi kaçırmış olursunuz" diye konuştu.

'KURULTAYDA YAPILAN TARTIŞMALAR TÜZÜĞE KARŞI OLUMLU DÜŞÜNDÜĞÜM ANLAMINA GELMİYOR'

Kılıçdaroğlu, partisinin Tüzük Kurultayı'na neden gitmediğine ilişkin soruya "Özgür bey ile yediğimiz yemekte Mansur Bey de vardı, il başkanı da vardı. Özgür Bey tüzük ile ilgili bilgi verdi. Yazılı metin olmadan fikir beyan etmem doğru olmaz değil dedim. Son şekil aldıktan sonra size göndeririz, düşüncelerinizi belirtirseniz seviniriz dedi. Bana kurultaydan bir gün önce akşam 19 civarında geldi. Dolayısıyla bir görüş hazırlama fırsatım olmadı. Kurultay'da yapılan açıklamalar, benim tüzüğe karşı olumlu düşündüğüm anlamına gelmiyor" diye yanıt verdi.

TÜZÜK KURULTAYI: 'TARTIŞMALARIN İÇİNDE OLMAMAK İÇİN GİTMEDİM'

Tüzük kurultayıyla ilgili açıklamalarına "Gittiğiniz zaman bu tartışmaların birinde olmak zorundasınız" diye devam eden Kılıçdaroğlu, "Yanlış olduğunu söylemek zorundaysanız ben de bu tartışmaların içinde olmamak için gitmedim" şeklinde konuştu.

'MERAL AKŞENER, O DA NORMALLEŞTİ...'

Normalleşme tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Devlet Bahçeli, normalleşti Erdoğan'la, Numan Kurtulmuş o da normalleşti. Şimdi TBMM Başkanı. (Can Atalay'ı kastederek) Cesaret edip kendi milletvekiline dahi sahip çıkamıyor. Süleyman Soylu o da normalleşti. Sinan Oğan hem normalleşti hem zenginleşti. Bilmiyor muyuz? Sayın Meral Akşener, o da normalleşti. Herkes biliyor. Partiler iktidar olmak ister. Bunun için mücadele edersiniz. Normalleşerek iktidar olunur mu?" diye konuştu.

"Normalleşme halkla olur" diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yakın seçmeni kastederek o seçmen oy verecek parti arıyor. Yıllardır yaptığımız çalışmalarımızın ürününü aldık. Normalleşme halkla olur, halkı karşınıza alarak olmaz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN