Yunanlılar bayıla bayıla yiyor, Türk tadına çok benziyor! Dışı çıtır çıtır, içi lezzetli! İşte spanakopita tarifi…

Yunanlılar bayıla bayıla yiyor, Türk tadına çok benziyor! Dışı çıtır çıtır, içi lezzetli! İşte spanakopita tarifi…

Börek denildiğinde Türkiye'de de Yunanistan'da da akan sular duruyor. Dışı çıtır mı çıtır içi yoğun dolgulu bu lezzet Yunanistan'da sevildiği kadar Türkiye'de de seviliyor. Spanakopita yapmanın tüm inceliklerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte Spanakopita tarifi…

İster kahvaltıya isterseniz de akşam yemeğinin yanına yapabileceğiniz muhteşem bir lezzet olan Spanakopita, kahvaltılarda sıklıkla tercih ediliyor. Farklı damak tatlarına hitap eden Yunan lezzeti evde hızlı bir şekilde yapabileceğiniz en lezzetli böyle şekiller arasında yerleşecek. İşte Spanakopita tarifi…

SPANAKOPİTA TARİFİ

Malzemeler

500 gr ıspanak

200 gr beyaz peynir

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 paket baklava yufkası

1 yumurta (üzeri için)

Tuz, karabiber

1 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)

Yarım çay bardağı süt (yufkaları ıslatmak için)

Spanakopita

Hazırlanışı

  • Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın. Bir tavada zeytinyağı ile birlikte doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Ispanakları ekleyip kavurmaya devam edin. Yumuşayan ıspanakları ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan ıspanakların içine beyaz peyniri ufalayarak ekleyin. Tuz, karabiber ve muskat rendesi ile karıştırın.
  • Yufkaları tezgaha serin ve süt ile hafifçe ıslatın. Bir yufka katını alıp, ortasına ıspanaklı harçtan koyarak üçgen şekli verin.
  • Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
  • Sıcak servis ederek hem hafif hem de doyurucu bir Yunan böreği sunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN