Bu araba için 3 araba teklif ettiler yine kabul etmedi! ABD'nin ilk ve son arabası: Mustafa dedeye teklif yağıyor

Bu araba için 3 araba teklif ettiler yine kabul etmedi! ABD'nin ilk ve son arabası: Mustafa dedeye teklif yağıyor

ABD'nin ilk ve son arabası Ardeşen ile Mustafa dedenin kapısının önünde yatıyor. Bu araba için 3 araba teklif etseler de yine de arabasından vazgeçmiyor. Klasik araba tutkusuyla bilinen 85 yaşındaki Mustafa Akbeniz 1973 model Cadillac Fletwood marka aracını kimselere vermiyor.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde yaşamını sürdüren 85 yaşındaki Mustafa Akbeniz, çocukluk yıllarından bu yana sürdürdüğü kritik araba tutkusundan bir an olsun vazgeçmiyor. 2005 yılında 1973 model Cadillac Fletwood marka aracını İstanbul'dan satın alan Akbeniz, aracına Gözü gibi bakıyor.

HER GELEN TEKLİFİ REDDEDİYOR

1986 yılında vizyona giren Tarzan Rıfkı ve televizyon kanallarının sevilen dizisi Ezel'de 85 yaşındaki Mustafa Akbeniz'in aracı kullanıldı. Klasik araba tutkusuyla bilinen Akbeniz aracına gelen tüm teklifleri de reddediyor. Bu aracın bir özelliği ve isminin bir şerefi olduğunu dile getiren Akbeniz, “ ABD'nin bu modeldeki ilk ve son arabasıdır. Bu araba lüks arabadır. Bunu herkes kullanamaz. Bu arabayla gezilmez. Akaryakıtı fazladır. Resmi yerlere bu arabayla giderim. İstanbul'a bu arabayla gittim. Ben çok araba değiştim.” sözlerini dile getirdi.

85 yaşındaki Rizeli Mustafa dede 1973 model klasik arabasına gözü gibi bakıyor

YENİ ARABALARA BİNMİYOR

Kullandığı aracı son araç olarak aldığını ve yıllardır kullanmaya devam ettiğini belirten Akbeniz, Bana bu araba için 3 tane araba teklif ettiler. Ben 5 tane istedim. Öyle anlaşamadık. Bu arabayı aldığım zaman 30 bin dolara almıştım. O zamanın parasıyla. Ben eski arabayı severim. Yeni arabayı fazla sevmem.” dedi.

Rizeli klasik araba tutkunu Mustafa Dede arabasına gözü gibi bakıyor

Arabaya binmek istediğinde bu aracı kullanmayı tercih edeceğini dile getir Akbeniz, 50-60 tane arabanın elinden geçtiğini belirterek bu arabanın normalde garaj arabası olduğunu belirterek rutubetli bir şehirde yaşadığının altını çizdi. Akbeniz, özel bir araç olduğuna dikkat çekerek belediyeden özel bir yer istediğini ancak olmaz cevabıyla karşı karşıya kaldığını da aktardı.

85 Yaşındaki Mustafa Akbeniz'in Klasik Cadillac Sevdası: "Bu Araba Dededen Toruna Geçiyor" - Karadeniz'de Sonnokta Gazetesi

DEDEDEN TORUNA GEÇEN BİR TUTKU

Klasik araba tutkusunun dededen turuna geçtiğini ifade eden Mustafa Akbeniz, Kemal Sunal'ın Tarzan Rıfkı projesinde bu aracın kullanıldığını söyledi. Aynı şekilde Ezel dizisinde Ramiz Karaeski'nin dizisinde de bu aracın kullanıldığını ifade etti. Dededen dolayı küçük araçların hoşuna gitmediğini ve bu araçta çok hevesli olduğunu ifade eden Mustafa Dede, bu araçların diğer araçlara göre farklı olduğunu söyleyerek otobanda bu araçların kendini süzdüğünü aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN