Çift kol nakliyle yeni hayat! "Sanki hiç nakil olmamışım gibi..."

elektrik akımına kapıldığı için 2 kolu da kesilen ve 5 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çift kol nakli olan 30 yaşındaki genç "Her şey eskisi gibi çok şükür. Sanki hiç nakil olmamışım gibi" ifadelerini kullandı.

Antalya'da yaşayan Yusuf Oğuz Şimşek, 5 yıl önce güneş enerji paneli montajı sırasında elektrik akımına kapıldı. Şimşek'in iki kolu da ampute edildi. 2019'da kadavradan nakledilen iki kolla yeni bir hayata başlayan Şimşek, 5 yıldır fizik tedavi görüyor. Tedavilerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde devam eden Şimşek, Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı ziyaret etti.

yyhhhh.jpg

Rektör Özkan'la el sıkışan Şimşek, kollarını artık çok rahat kullanabildiğini ve ihtiyaçlarını tek başına görebildiğini anlattı. Şimşek'in nakil kollara problemsiz bir şekilde uyum sağladığını ifade eden Özkan, Şimşek'in tedavi sürecindeki 5 yıl boyunca sorun yaşamadığını söyledi.

screenshot-2.jpg

'SANKİ HİÇ NAKİL OLMAMIŞIM GİBİ...'

Kollarını ve ellerini istediği gibi kullandığını, ağırlık dahi kaldırabilecek duruma geldiğini anlatan Şimşek, "Her şey eskisi gibi çok şükür. Sanki hiç nakil olmamışım gibi. Bütün çevrem destek oluyor. Fizik tedavi sürecim devam ediyor" dedi.

yyy77777.jpg

Baba Mustafa Şimşek, hem tedavi sürecinde hem öncesinde oğlunu hiç yalnız bırakmadıklarını, psikolojik anlamda destek olmaya çalıştıklarını anlattı. Baba Şimşek, ilk zamanlardan itibaren oğlunun psikolojik ve fiziksel destek aldığını ifade etti. Oğlunun kendi duşunu alıp, sakal tıraşını olabildiğini anlatan baba Şimşek, oğlunun durumunun artık kol nakli olduğunu bilmeyen birinin anlamayacağı duruma geldiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN