LGS sınavına giren öğrenciler dikkat! Puanlar yeniden hesaplanacak: MEB az önce duyurdu

LGS sınavına giren öğrenciler dikkat! Puanlar yeniden hesaplanacak: MEB az önce duyurdu

LGS sınavına giren öğrenciler dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan duyuru az önce geldi! Puanlar yeniden hesaplanacak...

Ankara 3. İdare Mahkemesi, 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda bulunan bir soruyu, "okuyan her öğrencinin aynı anlamı çıkarabileceği kadar net olmadığı" gerekçesiyle iptal etti. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), iptale ilişkin açıklamasında, fen bilimleri dersi A kitapçığındaki 13. sorunun değerlendirme dışı bırakıldığını ve puanlamanın bu doğrultuda yeniden yapılacağını duyurdu.

PUANLAMADA GÜNCELLEME

LGS başvuruları başladı - Balıkesir Haberleri

MEB açıklamasında, sınav kılavuzunda yer alan "Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır" hükmü çerçevesinde, iptal edilen sorunun ardından puanların yeniden hesaplanacağı belirtildi. Bu süreç sonunda, üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere yeni kayıt hakkı tanınacak.

ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ KAYIT HAKLARI

LGS'ye cüzdanla girilir mi? LGS'ye anahtarla, yüzükle, çantayla, ulaşım kartıyla (Akbil-İstanbulkart) girilir mi? - Timeturk

MEB’in açıklamasında, “Herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için tüm öğrencilerin yerleştikleri okullara yönelik hakları korundu. Yeniden puan hesaplanması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanındı. Bu öğrenciler, kayıt hakkını kullanmak istememeleri durumunda mevcut okullarında kalabilecekler” denildi. İlgili öğrencilerin bu süreç hakkında bilgi alacakları ve kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağına dair bilgilendirme SMS ve e-Okul üzerinden yapılacak.

Yeni okul kaydı hakkı kazanan öğrenciler, kayıtlarını 14-20 Eylül tarihleri arasında e-Okul üzerinden gerçekleştirebilecekler. Kayıtlar, 21 Eylül itibarıyla otomatik olarak tamamlanacak. Ek kontenjanlarla nakil hakkı bulunan öğrencilerin yıl boyunca mağduriyet yaşamamaları sağlanacak. Öğrenciler, üst tercihlerine yerleşip yerleşmediklerini https://e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN