Güney Kore’de ordu tesislerinden Çin menşeili güvenlik kameraları kaldırıldı

Güney Kore’de ordu tesislerinden Çin menşeili güvenlik kameraları kaldırıldı

Güney Koreli yetkililer, ülkenin askeri tesislerinde kullanılan güvenlik kameralarının Çin yapımı olduğunun fark edilmesinin ardından kaldırıldığını bildirdi.

Güney Kore’de ismi açıklanmayan askeri yetkili, temmuz ayı sonlarında askeri ve istihbarat yetkilileri tarafından yürütülen incelemelerde Güney Koreli şirketten tedarik edilen gözetleme kameralarının Çin'de üretildiğinin belirlendiğini bildirdi.

Yetkili, "Kameraların Çin sunucusuna bağlanarak kaydedilen görüntüleri harici olarak iletebilecek şekilde tasarlandığı tespit edildi ancak hiçbir veri sızdırılmamıştır" ifadesini kullandı.

‘EĞİTİM ALANLARINDA KULLANILIYORDU’

Yonhap'ın haberine göre, güvenlik endişesi nedeniyle bin 300'den fazla Çin yapımı gözetleme kamerasının kaldırıldığı bilgisini paylaşan yetkili, bunların yerli yapım ekipmanlarla değiştirildiğine işaret etti.

Yetkili, güvenlik kameralarının Kuzey Kore sınırını izlemek amacıyla değil askeri eğitim alanları ve üs çitleri için kullanıldığına dikkati çekerek tedarikçi firmanın ekipmanların menşe ülkesini gizlediğinden şüphelenildiğini ve ordunun bu şirkete karşı yasal işlem başlatmayı değerlendirdiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN