'Frida Kahlo’nun günlükleri' İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor

'Frida Kahlo’nun günlükleri' İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor

Frida Kahlo’nun kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlanan sergi, İstanbul’da fiziksel ve dijital sanatın birleştiği yenilikçi bir deneyim sunuyor.

İstanbul’da gerçekleştirilecek "Frida Kahlo’nun Günlükleri" sergisi, ünlü ressamın iç dünyasına yenilikçi bir bakış sunarak sanatseverleri farklı bir deneyime davet ediyor. Sergi, Frida Kahlo'nun kişisel günlüklerinden esinlenerek oluşturulmuş ve Türkiye'de ilk kez 28 Eylül’de Grand Pera Tarihi Bina'da ziyaretçilerini ağırlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen bu etkinlik, dünyada da Frida Kahlo'nun günlüklerine odaklanan ilk sergi olma özelliği taşıyor.

SANAT VE TEKNOLOJİ BİR ARADA

Sergi, fiziksel ve dijital dünyaları birleştiren "phygital" deneyimiyle dikkat çekiyor. Yapay zeka destekli interaktif alanlar ve dijital enstalasyonlarla donatılan bu sergi, Frida Kahlo'nun sanatı ve hayatını çok boyutlu bir şekilde ele alıyor. Ayşe Demirci ve Dilay Duman’ın küratörlüğünü yaptığı serginin proje yönetmenleri ise Cengiz Ayyıldız ve Koray Özdemir.

frida-kahlo.jpg

KAHLO'NUN DÜNYASINA DERİN BİR YOLCULUK

Kahlo'nun günlüklerinde yer alan düşünceleri, duyguları ve sanatsal ilhamlarını yakından keşfetme fırsatı sunan sergi, ziyaretçilere sanatçının hayatına dair unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Hem yaşamının zorluklarını hem de tutkusunu yansıtan bu sergi, Frida Kahlo’nun neden hala ikonik bir figür olarak kabul edildiğini gözler önüne seriyor.

SERGİNİN YOLCULUĞU

28 Eylül-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da Grand Pera Tarihi Bina’da sergilenecek olan "Frida Kahlo’nun Günlükleri," ardından 2-30 Kasım tarihleri arasında Antalya’da sanatseverlerle buluşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN