Almanya'da suç işleyen yabancılar için yeni düzenleme

Almanya'da suç işleyen yabancılar için yeni düzenleme

Almanya hükümeti, suç işleyen yabancıların sınır dışı edilme işlemlerini hızlandırmayı amaçlayan yasa tasarısını kabul etti. İçişleri Bakanı Nancy Faeser tarafından hazırlanan bu yasa tasarısıyla ağır suç işleyenlerin yanı sıra sosyal medyada terörizmi övücü içerik paylaşan ve bu tür içeriği "beğenerek" destekleyenler de suçlu sayılacak ve sınır dışı edilebilecek.

Almanya'da hükümet, İçişleri Bakanı Nancy Faeser tarafından hazırlanan suç işleyen yabancıların sınır dışı edilme işlemlerini hızlandırmaya yönelik hazırlanan yasa tasarısını kabul etti.

Nancy Faeser, bakanlığın web sayfasından yaptığı açıklamada, internet üzerinden işlenen nefret suçlarına karşı sert önlemler aldıklarını belirterek, "Alman vatandaşı olmayan ve burada terör eylemlerini yücelten herkes sınır dışı edilebilmelidir," dedi.

BEĞENEREK DESTEKLEYENLER DE SUÇLU SAYILACAK

Yeni düzenlemeye göre, ağır suç işleyenlerin yanı sıra sosyal medyada terörizmi övücü içerik paylaşan ve bu tür içeriği "beğenerek" destekleyenler de suçlu sayılacak ve sınır dışı edilebilecek.

Terör suçlarına göz yuman, hoş gören ya da yücelten yabancılar daha kolay sınır dışı edilebilecek.

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yaptığı açıklamada, terörizmi alkışlayarak ve eylemlerini kutlayarak liberal temel düzenle alay eden herkesin kalma hakkını kaybedeceğini vurgulayarak, "Bu nedenle oturum hakkı şimdi buna göre değiştiriliyor." ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 31 Mayıs'ta Mannheim'da bir polis memurunun öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, sınır dışı düzenlemesinin değiştirileceğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN