Fahrettin Koca "torpil taleplerini yerine getirmediği için istifa etti" iddiası

Fahrettin Koca "torpil taleplerini yerine getirmediği için istifa etti" iddiası

İstifa ettiği iddiaları gündeme gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, AK Parti teşkilatlarından gelen torpil taleplerinin yerine getirilmemesi gibi nedenlerle bu kararı aldığı öğrenildi.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddialarıyla ilgili edindiği kulis bilgilerini paylaştı. Ağırel'in bakanlık kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, Koca'nın istifasının arkasında AK Parti teşkilatlarından gelen torpil taleplerini yerine getirmemesi gibi önemli bir neden bulunuyor.

Ağırel, "Kabinede Neler Oluyor?" başlıklı yazısında, Sağlık Bakanı Koca'nın istifasıyla ilgili detayları paylaştı. Konuştuğu kaynakların, "Fahrettin Koca kesinlikle istifa etti" ifadelerini kullandığını belirten Ağırel, bakanlık yetkililerinin 2-3 bakanın daha istifa edebileceği yönündeki iddialarına da yer verdi.

Sağlık Bakanı Koca'nın istifa gerekçesini soran Ağırel, aldığı cevabı şöyle aktardı: "Bakanlıklar arasında siyasetçi ve teknokrat ayrımı dikkat çekiyor. Siyasetin merkezinden gelen bakanlar parti teşkilatlarının taleplerine olumlu yanıt verirken, teknokrat bakanlar bu konuda yetersiz kalıyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde işe alımlarda torpil değil, sınav sonuçları esas alınıyor. Bu durum, parti teşkilatlarından gelen taleplerin karşılanamamasına neden oluyor ve bu konular teşkilat toplantılarında da eleştirildi. Bakan Koca aslında o gün istifa etti."

Ağırel, parti teşkilatlarının torpil taleplerinin yanı sıra sağlık alanında yaşanan sıkıntıların da istifa nedenlerinden biri olduğunu belirtti. Sağlık Bakanı Koca'nın kesin olarak görevini bıraktığını ifade eden kaynaklar, Koca'nın artık görevi bıraktığını doğruladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN