Konyaaltı Sahili'nde utandıran görüntü: Sigara izmaritleri, kuruyemiş kabukları, cam parçaları...

Yaz aylarında on binlerce yerli ve yabancı turistin güneşlenip, denize girdiği Konyaaltı Sahili'ne atılan sigara izmaritleri, kuruyemiş kabukları, cam parçaları ve diğer atıklar dikkat çekti. Sahilde metrekarede 100-150 arasında izmarite rastlandığını belirten Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Sigara izmaritleri güneşten parçalanıp, kış aylarında yağış, fırtına ve dalgayla denize ulaşıp, mikroplastik kirliliğe neden oluyor" dedi.

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, yaz aylarında on binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Ancak tatilcilerin sahille attıkları sigara izmaritleri, çekirdek kabukları, cam parçaları ve diğer atıklar, çevre ve sağlık sorununa yol açıyor.

9565771.jpg

Kumsalda güneşlenen ve denize giren tatilcilerin birçoğu, izmaritlerini sahile atıyor. Söndürülüp çakıl taşlarının arasına gizlenen izmaritler, ciddi bir kirlilik oluşturuyor.

9565774.jpg

Bunun yanı sıra, sahilde kuru yemiş kabukları, midye kabukları, plastik ve cam şişeler gibi çeşitli atıklara da rastlanıyor. Çakılların arasında yer alan cam şişe kırıkları ve metal kapaklar, güneşlenen ve sahilde yürüyenlerin sağlığını tehlikeye atıyor.

9565772.jpg

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, sahildeki kirliliğin boyutlarına dikkat çekerek uyarılarda bulundu:

9565773.jpg

"Sahilde bazı tatilcilerin atıklarını plajda bıraktığını gözlemliyoruz. Metrekarede 100-150 arasında izmarite rastlanıyor. Sahile atılan izmaritler sadece görsel değil, ciddi bir çevre kirliliği oluşturuyor. Atılan izmaritlerin sağlığa zararı var. Sigara izmaritleri güneşten parçalanıp, kış aylarında yağış, fırtına ve dalgayla denize ulaşıp, mikroplastik kirliliğe neden oluyor. İçilip atılan izmarit içerisindeki kimyasallar da denize yayılıyor"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN