Hem kurusu hem yaşı kilo kilo satılıyor! Tarlada 80 liraya kadar düştü: Sofranın sultanında bereketli hasat

Hem kurusu hem yaşı kilo kilo satılıyor! Tarlada 80 liraya kadar düştü: Sofranın sultanında bereketli hasat

Türkiye'nin üretim merkezi olarak biliniyor hem kurusu hem de yaşıyla kilolarca satılıyor. Sezonu geldi tarlada fiyatı 80TL'ye kadar geriledi. Sofranın sultanında bereketli hasat sezonu başladı.

Türkiye'nin bamya üretim merkezi olarak adından söz ettiren Osmaniye’de hasat süreci başladı. Tarlada 80 TL'den alıcı bulan üreticilerin yüzü gülüyor. Osmaniye'nin Cevdetiye Beldesi’nde bamya üretimi yapan Osman Başaran’ın tarlasında yapılan hasat programına Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş katıldı. Tarlada 70 lira 80 TL'den alıcı bulan bamya yemeklik olarak Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

BAMYA CENNETİNDE BÜYÜK HASAT

Gerçekleştirilen hasat programı ile birlikte önemli açıklamalarda bulunan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Bugün Osmaniye’mizin Cevdetiye Kasabasında bamya hasadına katıldık. Bamya üretiminde Osmaniye’miz şu anda Türkiye’de birinci durumdadır. Yaklaşık 2800 dekar alanda 4400 ton bamya üretilmektedir.” dedi.

Osmaniye'de bamya hasadı başladı! 4400 ton üretiliyor, tarlada kilosu 80 TL - Ekonomim

Bamyanın Osmaniye'de üretim kapsamında çok iyi ilerlediğine dile getiren Yılmaz, istihdam anlamında da önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Bütün bamya üreticilerinin Bereketli bir sezon geçirmesi dileklerini ileten Yılmaz, bamya hasadında çalışanlara kolaylık diledi.

Vali Yılmaz, bamya hasadı yaptı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN