Türkiye ikincisi 1,5 dakikada elendi

Türkiye ikincisi 1,5 dakikada elendi

Matematik öğretmeni ve aynı zamanda hukuk fakültesi mezunu Özgür Taşçı, hakimlik sınavında Türkiye 2.si olmasına rağmen mülakatta elendiğini iddia ederek, "Adalet mülkün temelidir. Ekonomi başta olmak üzere yaşanan tüm sorunların çözümü liyakat ve adaletten geçer. 1.5 dakika içerisinde elendim" ifadeleriyle yaşadığı duruma tepki gösterdi.

MERVE ŞİŞMAN

Bursa'da bir devlet okulunda matematik öğretmeni olarak görev yapan ve aynı zamanda hukuk fakültesi mezunu olan Özgür Taşçı, sosyal medyada yaptığı paylaşım ile mülakat sistemine yönelik eleştirilerini dile getirdi. Uludağ Üniversitesi'nden matematik öğretmenliği bölüm birincisi olarak mezun olan Taşçı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni de 3,40 ortalama ile bitirdi. Başarıları sadece akademik kariyeri ile sınırlı kalmayan Taşçı, geçen yıl idari yargı hakim adaylığı sınavında Türkiye ikincisi, bu yıl ise idari yargı hakim yardımcılığı sınavında Türkiye üçüncüsü oldu. Ancak, mülakatlarda başarılı geçmesine rağmen elenmesi, Taşçı'yı derinden yaraladı.

'ÖĞRENCİLERİME MÜLAKAT GERÇEĞİNİ ANLATAMIYORUM'

Özgür Taşçı, mülakat sürecindeki mağduriyetini şu sözlerle dile getirdi: "Görüyorum ki bir zamanlar mağdur olduklarını ileri sürenler, şimdi kendileri yeni mağdurlar yaratıyor, kul ve kamu hakkına giriyorlar. Ben 1.5 dakika içerisinde elendim. Ben ülkemi seviyorum, bu ülkeye ömrüm fırsat verdikçe de hizmet etmeye devam edeceğim."

yeni-proje-1-002.jpg

Meslekte 10. yılını dolduran Taşçı, tüm zorluklara rağmen görevini azimle ve gayretle yapmaya çalıştığını belirtti. Ancak, mülakatlardaki haksızlıkların kendisini çaresiz hissettirdiğini ifade eden Taşçı, "Her cuma namazında hutbede Nahl 90. ayet okunurken acı çekiyorum. Evlatlarım bana 'Hocam, hakimlik düşünüyor musunuz?' diye sorduklarında onlara 'mülakat diye bir gerçek var çocuklar' diyemeyip gözlerindeki ışığı söndürmemek için susmaktan acı çekiyorum." dedi.

ERDOĞAN 'MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ' DEMİŞTİ

Taşçı'nın paylaşımı, Türkiye'de uzun süredir eleştirilen mülakat sistemini yeniden gündeme getirdi. Torpil iddialarının sıkça dile getirildiği bu sistem, kamuoyunun ve muhalefet partilerinin sürekli gündeminde.

Geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu personel alımında mülakat sistemini kaldıracağız" vaadinde bulunmuştu. Ancak, aradan geçen bir yılı aşkın sürede mülakat sistemi ile ilgili iktidardan herhangi bir adım atılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN