Mülakat skandalı Meclis gündeminde: Mülakat AK Parti iktidarı döneminde insan kayırma mekanizmasına döndü

KARAR'ın 13 Temmuz tarihinde manşetine aldığı 'devlette aile kontenjanı' haberi Meclis'e taşındı. Seçimden önce ‘kaldırılacak’ denildiği halde vazgeçilemeyen mülakat ayıbıyla atanan 200 kaymakamın olduğu bu listeyle ilgili milletvekili İlgezdi, Bakan Yerlikaya'ya soru önergesi verdi. Listedeki isimlerin AK Partili kişilerle ilişkilerin tek tek sayan Gökhan Günaydın 'yandaşlarınızı aldınız' derken, Turhan Çömez ise 'Mülakat AK Parti döneminde insan kayırma mekanizmasına döndü' şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

2022’deki kaymakam sınavlarında yazılıyı kıl payı geçen bazı adayların sözlüde en yüksek puanları alarak göreve atandığı ortaya çıkmıştı. Atanan bazı kaymakamların babası ise bürokraside üst düzey görevde. 200 kişilik listedeki isimlerin çoğunun iktidar partisinde önemli mevkilerde yer alarak atanması Meclis'e taşındı. TBMM'de 'mülakatın kaldırılması' çağrısı yinelendi.

Konuya ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Bakan Yerlikaya'ya soru önergesi verdi.

Dr. İlgezdi, 'toplumsal bir rahatsızlık oluştu' diyerek bu seneki listenin neden yayınlanmadığını Bakan Yerlikaya'ya sordu. Haberimize kaynak gösteren İlgezdi soru önergesinde şu ifadeleri kullandı;

yeni-proje-5.jpg
CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi

'TOPLUMSAL BİR RAHATSIZLIK OLUŞTURMAKTADIR'

"Karar Gazetesinden Merve Şişman'ın haberine göre 2022 yılında gerçekleştirilen Kaymakamlık sınavında yazılı ve sözlü sınavda adayların aldığı puanlarda tutarsızlık olduğu ortaya çıkmıştır. Yazılı sınav sonucunda sınırda sözlü mülakata girmeye hak kazanan adayların sözlü mülakatta yüksek puan alması dikkat çekmektedir ve toplumsal bir rahatsızlık oluşturmaktadır.

Bu bağlamda; Bu yıl kaymakamlık listesinin açıklanmamasının sebebi yüksek puan alanların elenmesi, düşük puan alanların atanması mıdır?, Yazılı sınavının ilk onuna giren kaç aday mülakat sonucu elenmiştir?"

yeni-proje-1.jpg

GÖKHAN GÜNAYDIN: YANDAŞLARINIZI ALDINIZ, İNSAN BİRAZCIK UTANIR

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'de yaptığı konuşmada 'yandaşlarınızı aldınız' diyerek seslendi.

KARAR'ın özel haberinden bahseden Günaydın, "Bu tablo insanı birazcık utandırır bana kalırsa ve hiç olmazsa 'bundan sonra yapmayacağız' demek bir erdem olur" diyerek TBMM'de şu konuşmayı yaptı;

yeni-proje-2-001.jpg
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın

"Siz geldiniz bu sistemi dağıttınız ve yandaşlarınızı aldınız. Kaymakamlık sınavında yazılı sınavı kıl payı geçmiş; Ali S., barajı 0,3 puanla geçmiş. Mülakattan 91 puan almış ve atanmış. Babası AKP'li belediye başkanı. Atanan Saltuk Buğrahan, barajı 2 puanla geçmiş ve mülakattan 89 almış. Babası AKP'li belediye meclis üyesi. Tarık Y., barajı 6 puanla geçmiş, RTÜK üyesinin oğlu. Daha var tabii liste uzun. Bütün bu tablo insan birazcık utandırır bana kalırsa ve hiç olmazsa 'bundan sonra yapmayacağız' demek bir erdem olur. "

yeni-proje-4.jpg
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez

'MÜLAKAT AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE İNSAN KAYIRMA MEKANİZMASINA DÖNDÜ'

Daha sonra TBMM'de sözü alanan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, mülakat sisteminin AK Parti iktidarı döneminde insan kayırma mekanizmasına dönüştüğüne dikkat çekti.

Konuşma yaptığı sırada mikrofonu da kapatılan İYİ Partili Çömez, AK Parti'nin seçim döneminde vaat olarak verdiği 'mülakat sistemi kaldırılacak' sözünü hatırlatarak şu açıklamayı yaptı;

'11 Nisan tarihinde verilmiş bir söz var. AK Parti Grup Başkanvekili M.Emin Akbaşoğlu diyor ki; "Bu söze göre biz bazı alanları kastettik." Hepimiz biliyoruz neyin kastedildiğini. Açıkçası mülakat maalesef AK Parti iktidarı döneminde insan kayırma mekanizması haline gelmiştir. Mülakat heyetleri nasıl oluşmaktadır? Mülakatta insanların işe alımı nasıl yapılmaktadır? Bana tek tek sayar mısınız Sayın Akbaşoğlu. İnsanların hayalleri yıkıldı, lütfen cevap verin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN