Bu kez müjde 65 yaş ve üzerine değil! 18-30 yaş arası gençlere bedava oldu

Bu kez müjde 65 yaş ve üzerine değil! 18-30 yaş arası gençlere bedava oldu

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte gençlere müjdeli haber Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’tan geldi. Bakanlığın başlattığı uygulama ile 18-30 yaş arası gençlere bedava oldu. Gençler bu uygulamayla yaz tatilinde doyasıya gezebilecek…

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yaz tatili boyuncu gençlere çeşitli etkinliklerle dolu dolu imkanlar sunmaya devam ediyor. Başladığı günden bu yana gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz Müzekart GNS ile Seyahatsever projeleri bu sene de devam ediyor. Gençlere müjdeli haberi veren Bakan Bak, “Gençlerimiz, bu projelerle 2 yıldır ülkemizin dört bir yanını özgürce geziyor, tanıyor, keşfediyor. İnanılmaz bir ilgi ve memnuniyet var ve bu da bizi çok mutlu ediyor. Bu yıl da heyecanla bu haberi beklediklerini biliyoruz. Onları daha fazla bekletmeden müjdeyi veriyoruz. 19-25 yaş arası gençlerimize Türkiye’de bulunan müze ve ören yerlerini ücretsiz gezip görme ve keşfetme olanağı sağlayan Müzekart GNS 1 Temmuz’da, GSB yurtlarında yaz döneminde 18-30 yaş arası gençler için ücretsiz konaklama imkanı sunan Seyahatsever projemiz ise 8 Temmuz itibariyle başlıyor” ifadelerini kullandı.

genclere-ucretsiz-muzekart-ve-seyehatsever-uygulamasi-1.jpg

MÜZEKART UYGULAMASI 30 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK

Müzekart GNS uygulamasından yararlanmak isteyen gençlerin www.muzekartgns.com adresinden başvurularını yaparak dijital kartlarını oluşturabileceğini ve 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında Türkiye’deki 300’ü aşkın müze ve ören yerini ücretsiz ziyaret edebileceklerini aktaran Bakan Bak, Seyahatsever projesiyle ilgili de şu bilgileri aktardı:

“Gençler arasında çok popüler olan ve talep gören Seyahatsever projemizde Bakanlığımız bünyesinde Türkiye’nin 81 ilinde bulunan yurtların kapılarını milyonlarca gencimize açıyor; yaz döneminde de onlara ikinci bir yuva oluyoruz. Bu kapsamda, deprem bölgesi hariç illerimizde 1 kız ve 1 erkek yurdumuzu yaz döneminde gençlerin hizmetine tahsis ettik. Projeden faydalanmak isteyen 18-30 yaş arasındaki gençlerimiz, 444 0 472 (ALO GSB) numaralı çağrı merkezimizi en az bir gün öncesinden arayıp rezervasyon yaptırarak diledikleri ildeki GSB yurtlarında 5’er gün süreyle ücretsiz konaklayabilecekler. Projemiz 8 Temmuz’dan 25 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek.”

genclere-ucretsiz-muzekart-ve-seyehatsever-uygulamasi.jpg

GENÇLİK KAMPI İÇİN SON FIRSAT

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesine 25 ili kapsayan 38 Gençlik Kampının da ilk dönem misafirlerini ağırladığını belirten Bakan Bak, ikinci kamp dönemi başvurularının 7 Temmuz’a kadar sürdüğünü anımsattı.

Ulaşım, konaklama, beslenme ve etkinlikler gibi tüm süreci bakanlığın ücretsiz yürüttüğü Gençlik Kampı başvuruları “ghgm.gsb.gov.tr” adresinden ya da Gençlik Merkezlerindeki ilgili görevlilerin yardımıyla yapılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN