Ona ‘çilek ağacı’ deniyor, Meyveleri 1 sene hiç bozulmadan duruyor! Marmara, Ege, Karadeniz’de yetişiyor, faydası ise bilinmiyor

Ona ‘çilek ağacı’ deniyor, Meyveleri 1 sene hiç bozulmadan duruyor! Marmara, Ege, Karadeniz’de yetişiyor, faydası ise bilinmiyor

Türkiye'nin farklı yerlerinde farklı çeşit bitki türleri bulunurken Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi'nde yetişen bu bitkiyi herkes çilek ağacı olarak biliyor. Boyu 15 metreye kadar ulaşıyor paydasını ise kimse bilmiyor.

Türkiye'de çilek ağacı olarak bilinen meyvelerine ise cennet meyvesi denilen bu bitki 15 metre boyuna kadar ulaşıyor, Çin'de yetişen koca yemişe benzerliği ile adından söz ettiriyor. Türkiye'de farklı bölgelerinde yetişen bu ürünün faydası ise birçok kişi tarafından bilinmiyor.

CENNET MEYVESİ NEDİR?

Türkiye'de 5-10 metre boylarına kadar ulaşan nadiren 15 metreye kadar büyüyen kocayemiş, birçok kişi tarafından cennet meyvesi olarak biliniyor. Çilek ağacı adıyla anılan kocayemiş Çin'de yetişen kocayemişe benzerliği ile de biliniyor.

Kocayemiş Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir? - Yemek.com

Genç yapıdayken tüylü ve kızılımsı kahverengi dallar üzerinde bulunan Yaprakların tüysüz üst yüzünün ise parlak ve yeşil olduğu görülür. Alt yüzü açık yeşil kenarları ise testere dişli uçları sivri ve derimsi bir yapıya sahiptir. Ağacın çiçekleri beyaz renkli olmakla birlikte uç kısımları yeşilimsi, Balkonun durumuna geldiğinde toplanan bu meyve küre biçiminde, 1-2 santimetre çapında yüzeyi pürtüklü önceleri yeşilimsi olgunlukta ateş kırmızısı veya portakal renginde olmaktadır. 4-5 tohumu bulunan etli bir meyve türü olarak bilinen koca yemiş likör ve çeşitli içeceklerin yapımında kullanılıyor. Meyvelerin toplanmaması durumunda bir sene boyunca bitki yeni meyve verene kadar dalında kalan bu meyveler özelliğini de hiç kaybetmiyor. Türkiye'de Marmara, Akdeniz, Ege ve Karadeniz Bölgesi'nde yetişmektedir.

Dağ Çileği (Kocayemiş) ve Sandal Ağacı , TropikMeyveci

KOCA YEMİŞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Safra taşını dökmeye yardım eder
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir
  • Ağız sağlığını korur
  • Güçlü bir antioksidandır
  • Bağırsakların çalışmasına yardım eder
  • Enfeksiyonu temizler
  • Cilt sağlığını korur
  • Akciğerin temizlenmesini sağlar
  • Karaciğer ve böbrekleri toksinlerden arındırır
  • Kansere karşı güçlü bir koruyucudur

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN