IBAN'la para gönderirken bunları yazmayanın başı yanacak! Bu bilgileri yazmak artık zorunlu oldu

IBAN'la para gönderirken bunları yazmayanın başı yanacak! Bu bilgileri yazmak artık zorunlu oldu

IBAN ile para gönderirken bunları yazmayanın başı yanacak! Bu bilgileri yazmak artık zorunlu hale geldi! Konunun uzmanından açıklama geldi...

Son dönemde yükselen enflasyon, ürün ve hizmet fiyatlarında ciddi artışlara yol açtı. Bu durum, ödemelerin nakit yerine IBAN numarası üzerinden gerçekleştirilmesini yaygınlaştırdı.

Bankalar üzerinden yapılan IBAN transferlerinde, para göndericilerine dikkat etmeleri gereken önemli bir uyarı yapıldı. Transfer açıklama kısmına işlemle ilgili detaylı bilgilerin yazılması gerektiği bildirildi.

ÖDEMENİN AMACI BELİRTİLMELİ

Hesap Numarası Nedir, Nerede Yazar? Hesap No Nereden Öğrenilir?

Bankacılık ve Finans Hukuku Uzmanı Arabulucu Avukat Emin Saygın, IBAN kullanarak banka hesabına para transferi yapan vatandaşların açıklama kısmına ödemenin amacını belirten ifadeler eklemelerinin önemine dikkat çekti.

Saygın, mobil bankacılığın yaygınlaşmasıyla birlikte nakit kullanımının azaldığını ve IBAN üzerinden yapılan para transferlerinin arttığını belirtti. Ancak bu kolaylıkların bazı sorunları da beraberinde getirdiğini ifade etti.

AÇIKLAMA YAZMANIN ÖNEMİ

2 bin 354 liraya kadar nakit destek! 18 yaş üzerine veriliyor! SGK'dan düzenli maaş hesaplara yatıyor! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Saygın, IBAN'a para gönderirken açıklama yazmanın yasal bir zorunluluk olduğunu vurguladı. Borçlar Kanunu'nun 1002. maddesine göre, açıklama yapılmadan gönderilen paranın borç ödemesi olarak kabul edileceğini belirtti.

"Eğer açıklama yapmazsanız, gönderdiğiniz para karşı tarafa borcunuzu ödediğiniz anlamına gelebilir," diyen Saygın, bu durumun önüne geçmek için açıklamanın dikkatlice yapılması gerektiğini söyledi.

KİRA ÖDEMELERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Mobil bankacılık kullananlar dikkat! Şifresini tuşladı, 130 bin TL dolandırıldı…

Kira ödemelerinde ise, IBAN üzerinden yapılan transferlerde yalnızca "kira" ifadesinin yeterli olmadığını belirten Saygın, ödemelerin hangi ay ve yıl için yapıldığını belirten açıklamaların eklenmesi gerektiğini ifade etti. Bu şekilde yapılan açıklamaların, gelecekte ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların çözümünde büyük önem taşıyacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN