Birleşmiş Milletler'den 7 Ekim sonrası için 'Gazze' raporu: Nüfusun yüzde 90'ı yerinden edildi

Birleşmiş Milletler'den 7 Ekim sonrası için 'Gazze' raporu: Nüfusun yüzde 90'ı yerinden edildi

Birleşmiş Milletler ajansı OCHA, Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana nüfusun yaklaşık yüzde 90'ının yerinden edildiğini duyurdu. OCHA verilerine göre, İsrail işgali sürecinde yaklaşık 1,9 milyon Filistinlinin yer değiştirdiği ve çoğunun birçok kez göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler'in Filistin topraklarındaki İnsani Yardım Koordinasyon Ajansı (OCHA) verilerine göre, Gazze Şeridi'nde yaşanan İsrail saldırıları sonrasında nüfusun büyük bir çoğunluğu yerinden edildi.

OCHA Başkanı Andrea De Domenico, yaptığı açıklamada, Ekim ayının başından bu yana Gazze Şeridi'nde yaşayan her 10 kişiden 9'unun en az bir kez yerinden edildiğini belirtti. Gazze'de yaşayan yaklaşık 1,9 milyon kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor. Domenico, bu süreçte insanların sürekli olarak yer değiştirdiğini, birçok kişinin hatta bazılarının onlarca kez yerinden edildiğini ifade etti.

İNSANİ KRİZ VE İSRAİL OPERASYONLARI

Gazze Şeridi, İsrail'in askeri operasyonları nedeniyle ciddi bir insani krizle karşı karşıya. OCHA raporuna göre, bölge İsrail'in saldırıları sonucu ikiye bölünmüş durumda. Kuşatma altındaki kuzey bölgesinde 300-350 bin kişinin yaşadığı ancak bu kişilerin güneye gidemediği belirtiliyor.

OCHA Başkanı, Gazze'de yaşayan insanların son dokuz ay içinde bir tahta oyunundaki piyonlar gibi sürekli yer değiştirdiğini ve bu durumun insanların hayallerini ve umutlarını yok ettiğini vurguladı. İsrail'in askeri operasyonları ve kuşatma altındaki yaşam koşulları, Gazze halkının günlük yaşamını ciddi şekilde etkiliyor.

ULUSLARARASI MÜDAHALE VE İNSANİ YARDIMLARA GİRİŞ İZNİ YOK

Savaşın başından bu yana yaklaşık 110 bin Filistinlinin Gazze'den ayrılmayı başardığı, ancak mayıs ayında başlayan ve Refah Sınır Kapısı'nın İsrail kontrolüne geçmesine yol açan operasyonlar nedeniyle geçişlerin durduğu kaydedildi. Bu durum, bölgedeki insani yardım ve uluslararası müdahale ihtiyacını daha da artırmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN