İçişleri Bakanı Kayseri'ye gitti, vatandaşlarla sohbet etti, selfi çektirdi, tek bir Suriyeli mağdurla görüşmeden döndü

İçişleri Bakanı Kayseri'ye gitti, vatandaşlarla sohbet etti, selfi çektirdi, tek bir Suriyeli mağdurla görüşmeden döndü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de valiliği ve büyükşehir belediyesini ziyaret etti. Ancak, kentte günlerdir devam eden Suriyelilere yönelik ırkçı saldırıların ardından herhangi bir Suriyeli mağdurla görüşmeden Ankara’ya geri döndü.

Son birkaç gündür Kayseri'de Suriyeli mültecilerin evlerine ve iş yerlerine yönelik saldırılar yaşanıyor. Evleri, arabaları, işyerleri yakılan Suriyeli mülteciler, korku içinde beklerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın kentteki temasları sırasında onlarla herhangi bir görüşme yapmaması dikkat çekti.

1kapak.jpg

Kayseri Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Bakan Yerlikaya, kentteki temasları kapsamında valiliği ziyaret ederek, Vali Gökmen Çiçek ile bir süre görüştü. Görüşmede, kentte yaşanan olaylar ve alınan önlemler hakkında bilgi alındığı belirtildi.

VALİLİK ZİYARETİNİN ARDINDAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE GEÇTİ

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre ise Yerlikaya, valilik ziyaretinin ardından büyükşehir belediyesine geçti. Burada Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve belediye personeli tarafından karşılanan Yerlikaya'ya çiçek takdim edildi. Başkan Büyükkılıç, "İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'yı Kayseri'mizde ve büyükşehir belediyemizde konuk etmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Kendilerine teşrifleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

1kapak-001.jpg

Bakan Yerlikaya'ya, bazı AK Parti Kayseri milletvekilleri ve protokol üyeleri de eşlik etti. Ziyaretler basına kapalı gerçekleşirken, bakanın Suriyeli mağdurlarla herhangi bir görüşme yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Yerlikaya, Kayseri ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şanlı bayrağımızın gölgesinde Kayserili hemşehrilerimizle el ele, gönül gönüleyiz. Bugün Kayserili vatandaşlarımızla, kıymetli esnaflarımızla bir araya geldik, hasret giderdik. Kayseri; Erciyes Dağı gibi yüce gönüllü insanların diyarıdır. Kayserililer ticaret erbabıdır. Kadim esnaflık geleneğinin en güzel temsilcileridirler. Misafirperverdir Kayseri. Vatanına, bayrağına, devletine, milli ve manevi değerlerine gönülden bağlıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Her şey yavrularımız, onların geleceği, gülen yüzleri için. Büyük ve Güçlü Türkiye’yi Kayserili hemşehrilerimizle birlikte inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ancak kentteki Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılar nedeniyle mağdur olanlarla herhangi bir temas kurmaması, birçok kişi tarafından eleştirildi. Kayseri'de yaşanan bu olayların ardından, bakanın sadece Türk vatandaşlarıyla görüşmesi ve Suriyeli mağdurlarla iletişim kurmaması, ziyaretin önemli bir eksikliği olarak değerlendirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN