Başvuru yapmayanın tapusu elden gidecek! Binlerce kişiye duyuruldu: 90 gün süresi var

Başvuru yapmayanın tapusu elden gidecek! Binlerce kişiye duyuruldu: 90 gün süresi var

Tapusu olan binlerce kişiyi yakında ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Eğer bir an önce başvuru yapılmazsa yaptırımları can sıkıcı olacak. Sadece 90 gün süre verildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kamu Son Haber’de yer alan habere göre hisseli tapu sahipleri için tapuda ön alım hakkı için 90 günlük başvuru süresi tanındı. Tapu sahiplerinin bu süre zarfında başvuru yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde kişilerin haklarının kaybedilebileceği öğrenildi. Birden fazla kişiye ait olduğunu gösteren tapu sahipleri için yapılan bu kritik uyarı önem arz ediyor.

yeni-proje-30.jpg

BAŞVURU YAPMAYANLAR HAKKINI KAYBEDECEK

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, hisseli tapu sahipleri için önemli bir duyuru yaptı. Mülklerini satmak isteyen kişilerin diğer paydaşlarına tanınan “ön alım hakkı” için belli bir başvuru süresi verildi. Bu süre içinde başvuru yapmayan kişilerin bu haklarını kaybedeceği açıklandı.

ÖN ALIM HAKKI NEDİR?

Ön alım hakkı, hisseli tapu sahiplerinin mülklerini satarken diğer paydaşların öncelikli satın alma hakkını ifade etmektedir. Dolayısıyla ön alım hakkı olan kişilerin verilen süre zarfında başvuru yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde haklarını kaybediyorlar.

yeni-proje-29.jpg

HİSSELİ TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

Hisseli tapunun satışında alıcı ve satıcının anlaşmasının yeterli olmaması dolayısıyla müstakil tapu satışları kadar kolay değildir.

Satış işlemi başlamadan hissedarların anlaşmış olmaları, hissedarların sahip olduğu ön alım hakları sebebiyle önem arz eder.

Ortaklar kendi hisselerini satabilir ancak diğer hissedarın haberi olmadan satış yaparsa şufa davası açılabilir. Hissedarların noter aracılığıyla haberinin olması durumunda şufa hakkı kaybolur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN