Fareler evlere bu yüzden geliyormuş! Ne ilaç ne kapan: 5-6 tane koyunca eve girmiyorlar

Fareler evlere bu yüzden geliyormuş! Ne ilaç ne kapan: 5-6 tane koyunca eve girmiyorlar

Birçok insanı tedirgin eden fareler özellikle de evlere girdiği zaman adeta korkulu bir rüya haline dönüşüyor. Farelerden kurtulmak isteyenler ise genellikle fare kapanı ya da ilaç kullanıyor. Lakin farelerin evlere neden girdiğini öğrenince bunları yapmanıza gerek kalmayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Hem bakteri taşıma ihtimallerinden dolayı hem de eşyalara zarar verme risklerinden ötürü fareler genellikle evlerde istenmeyen hayvanlardandır. Sağlık açısından risk taşıyan farelerden kurtulmak için ise birçok insan ya ilaç ya da fare kapanı kullanıyor. Lakin farelerden kurtulmak için öncelikle neden evinize geldiklerini bilmeli ve buna göre bir çözüm yolu üretmelisiniz. Özellikle bu yöntemi duyunca farelerden kurtulmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

yeni-proje-2-003.jpg

FARE EVE NEDEN GİRER?

Dışarıda yiyecek bulamayan fareler yiyecek bulma umuduyla evlere girebilir. Öte yandan barınma ihtiyaçlarını karşılamak için de evler onların uğrak noktalarıdır. Tüm bunların yanı sıra açık çöp kutuları da farelerin eve girmesindeki en önemli etkenlerden biridir.

Su borularındaki küçük sızıntılar farelerin sabit su kaynaklarına gelmeleri için çekici bir faktördür. Bu nedenle evlerdeki hortum ve boruların akıtmadığından emin olmasını öneriliyor. Ayrıca farelerin en sevdiği yiyecekler arasında bulunan pastırma, fıstık ezmesi ve çikolatanın ortalıkta durması da fareleri evlere çeken başka bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-1-005.jpg

FARELERDE KURTULMANIN YOLU

Farelerden kurtulmak için kullanabileceğiniz ilk yöntemden biri karanfil kokusudur. Bu koku farelerin evinizden uzak durmasına yardımcı olacaktır. Farelerin eve girdiği noktalara 5-6 adet karanfil bırakarak gelişlerini önleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN