O kentte yüzmeye çalışanları dövüyorlar! 'Neden' diye sorunca o çarpıcı yanıtı verdiler

Kavurucu yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte çocuklar, yasak olmasına rağmen sulama kanallarına girmeyi çalışınca o kişilerin engellemesiyle karşılaşıyor. İşte detaylar...

Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da hava sıcaklığı artmaya başladı. Sıcakların artmasıyla birlikte son 10 yılda 250'den fazla kişinin boğularak öldüğü, her yıl yaklaşık 30 kişinin öldüğü kanalda çocuklar ölümüne kulaç atmaya başladı. Ölümüne serinliğe atlayan çocuklar yürekleri ağza getirirken bazılarının söylediği sözler ise pes dedirtti.

yuzme-bilmeyeni-bogulmasin-diye-dovuyorlar-2.jpg

"ÖNCE UYARIP SONRA DÖVÜYORUZ"

15 yaşındaki Halil Koşar, sulama kanalına yüzmeyi bilmeyenler geldiğinde dövdüklerini anlatarak, "Bizler yüzmeyi bildiğimiz için sorun olmuyor ama bazen yüzmeyi bilmeyen çocuklar geliyor. Onlara 'suya girmeyin' diyerek uyarı yapıyoruz. Eğer bizi dinlemezlerse döverek uzaklaştırıyoruz. Anneleri, babaları ağlayacağına onlar üzülüp ağlasın" dedi.

yuzme-bilmeyeni-bogulmasin-diye-dovuyorlar-7.jpg

"YÜZMEYİ BİLMEYENLER YÜZMESİN"

13 yaşındaki Mehmet Demir ise sulama kanalına girmekten korkmadığını söyleyip boğulma tehlikesi geçiren bir çocuğu kurtardığını anlattı. Mehmet Demir, "Yüzmeyi bilmeyenler yüzmesin. Havalar sıcak bizler de yüzmek zorundayız. Yüzmeyi bilmeyenler yüzmesin. Burada az önce birisi boğuluyordu ben ve arkadaşlarım kurtardık. Eğer onu kurtarmasak anne ve babası üzülecekti" ifadelerini kullandı.

yuzme-bilmeyeni-bogulmasin-diye-dovuyorlar-1.jpg

yuzme-bilmeyeni-bogulmasin-diye-dovuyorlar-6.jpg

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN