Ayşe Özgecan Usta'nın ölümünde yeni rapor talebi reddedildi

Ayşe Özgecan Usta'nın ölümünde yeni rapor talebi reddedildi

Zonguldak'ta Ayşe Özgecan Usta'nın terastan düşerek ölümüyle ilgili davada, Usta ailesinin bilirkişi raporuna itirazı ve yeni rapor talebi mahkemece reddedildi.

Zonguldak’ta 3 yıl önce meydana gelen ve Ayşe Özgecan Usta’nın terastan düşerek hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak sevgilisi Bartu Can Akkışla’nın tutuksuz yargılandığı davada, mahkeme Usta ailesinin avukatlarının bilirkişi raporuna itirazlarını ve yeni bir rapor talebini reddetti.

Olay, 5 Şubat 2021'de Zonguldak’ın İncivez Mahallesi’nde yaşandı. Ankara’dan Zonguldak’a sevgilisi Bartu Can Akkışla’nın yanına gelen Ayşe Özgecan Usta, iddialara göre evlenme isteğine olumsuz yanıt alınca tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Usta, terasa yönelip kendini atacağını söyledi ve korkuluklara çıkarak aşağı sarktı. Akkışla, onu tutmaya çalışsa da başarılı olamadı ve Usta 8. kattan düşerek yaşamını yitirdi.

Olay sonrası gözaltına alınan Akkışla, ev hapsi ile serbest bırakıldı. ‘Taksirle ölüme neden olma’ ve ‘Kişiyi hürriyetten yoksun bırakma’ suçlamalarıyla yargılanan Akkışla’nın ev hapsi kaldırılarak ayda bir kez karakola gidip imza atma şartı getirildi.

Mahkemenin talebiyle hazırlanan bilirkişi raporunda, Usta’nın 26,12 metre yükseklikten saatte 81,36 kilometre hızla 2,3 saniyede yere düştüğü belirtildi ve Akkışla’nın Usta’yı yukarı çekemeyeceği ifade edildi. Usta ailesinin avukatı ise Özgecan’ın intihardan önce bir arbede yaşadığını ve intihar edecek birinin yüzünün balkona dönük olması gerektiğini belirterek rapora itiraz etti. Baba Kenan Usta da rapora karşı çıkarak yeniden değerlendirme yapılmasını talep etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı, raporun sadece fiziksel bir değerlendirme içerdiğini, olay anı ve psikolojik durumun göz ardı edildiğini belirterek şikayetlerini dile getirdi. Sanık avukatları ise Akkışla’nın sorumluluğu olmadığını savunarak beraatini istedi. Mahkeme, yeni bir bilirkişi raporu hazırlanması talebini reddetti ve savcıdan mütalaasını sunmasını isteyerek duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN