Yakınlaşma mesajları mı neden oldu? Suriye'de Türkiye plakalı araçlara ve binalara saldırı

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Türkiye plakalı araçlara ve PTT binalarına yerel halk tarafından saldırılar düzenlendi. Olayların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Esad'a yönelik ılımlı mesajlarının Suriyeli muhalifler arasında tepkiye yol açtığı için gerçekleştiği ileri sürüldü.

Suriye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ile kontrol altına aldığı bölgelerde, özellikle Azez'de Türkiye plakalı araçlar ve PTT binaları halk tarafından taşlandı. Bölgedeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mahsur kaldıkları yerlerden acil yardım çağrısında bulundu.

TÜRKİYE PLAKALI TIR'LARA VE RESMİ ARAÇLARA SALDIRI

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan Azez'de, Türkiye'den gelen sebze ve meyve yüklü TIR'lar halkın hedefi oldu. Saldırılar sırasında, Türkiye'den gelen resmi plakalı bir araç durdurularak taşlandı. Aracın içindeki resmi görevliler, "yapmayın" çağrısında bulunmasına rağmen tartaklandı ve yüzlerinden kan geldiği görüldü.

MÜLTECİ KAMPINDA TÜRK BAYRAĞI İNDİRİLDİ

Harekat bölgelerine elektrik sağlayan dağıtım şirketinden ve El-Bab'ta mültecilerin bulunduğu Şamrak kampında da Türk bayrağı indirildi. Bölgeden gelen bir videoda, Türkiye'den gelen resmi plakalı bir araç durdurularak taşlandı. Aracın içindeki resmi görevlilerin "yapmayın" çağrısına rağmen tartaklandıkları ve yüzlerinden kan geldiği görüldü.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI MI TETİKLEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile "Eskiden olduğu gibi aile olarak görüşebiliriz" açıklamalarının rejim karşıtlarını rahatsız ettiği ileri sürüldü.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Haziran’da yaptığı açıklamada Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkilerin kurulabileceği mesajı vermişti. 28 Haziran’da Cuma namazı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile geçmişte olduğu gibi gelecekte de bir araya gelebileceklerini dile getirmişti.

Erdoğan “Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için sebep yok. Geçmişte nasıl yaptıksa yine yapabiliriz. Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed’le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için sebep yok” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN