Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir? Aslen nereli?

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir? Aslen nereli?

1966 yılında Trabzon'da doğan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kimdir? Eğitimi ve kariyerindeki başarılar nelerdir?

Türkiye'nin sağlık alanında önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon'da doğdu ve aslen Rizelidir. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun olduktan sonra, tıp kariyerine başarılı adımlarla devam etti.

EĞİTİM VE MESLEKİ KARİYER

Prof. Dr. Memişoğlu, 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığını aldı. 1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olarak görev yaptı. Kariyerine yurt dışında da devam eden Memişoğlu, 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi'nde Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde çalışmalarda bulundu.

2000-2002 yılları arasında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda başasistanlık görevini yürüttü. 2002 yılı sonunda PTT Hastanesi'ne Başhekim olarak atanan Memişoğlu, 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2016 yılında ise Genel Cerrahi Profesörü unvanlarını kazandı.

YÖNETİM VE İDARİ GÖREVLER

Sağlık yönetimi alanında da eğitim gören Prof. Dr. Memişoğlu, 2007 yılında Beykent Üniversitesi'nde başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009 yılında tamamladı. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı. Ardından, 2012 yılında İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atandı ve 2014-2016 yılları arasında aynı birliğin Genel Sekreterlik görevini yürüttü. 2016 yılında İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR VE YAYINLAR

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. Bilimsel çalışmaları ve sağlık yönetimi alanındaki katkıları ile tanınan Memişoğlu, aynı zamanda evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN