İstanbul'da yenidoğan bebek çetesi lideri Fırat Sarı kimdir? Hangi hastanelerde görev aldı?

İstanbul'da yenidoğan bebek çetesi lideri Fırat Sarı kimdir? Hangi hastanelerde görev aldı?

Son günlerde Türkiye'nin gündemine oturan yenidoğan bebek çetesi ile ilgili detaylar kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor. Özellikle bu çetenin lideri olduğu iddia edilen Fırat Sarı'nın kim olduğu, geçmişi ve hangi hastanelerde çalıştığı merak konusu. Peki, Fırat Sarı kimdir ve kaç yaşındadır? Yenidoğan bebek çetesi lideri olarak anılan Fırat Sarı'nın hangi hastanelerde görev aldığı ortaya çıktı mı?

HİLAL NAS

Türkiye'yi sarsan yenidoğan bebek çetesi soruşturmasında gözler Fırat Sarı'ya çevrildi. İstanbul'da anlaşmalı hastanelere sevk edilen bebekler üzerinden haksız kazanç sağladığı iddia edilen Sarı, geçmişi ve görev yaptığı hastanelerle gündemde. Sarı'nın çete lideri olarak sorumlu tutulduğu ihmallerin, bazı bebeklerin hayatına mal olduğu öne sürülüyor.

FIRAT SARI KİMDİR VE KAÇ YAŞINDA?

Fırat Sarı, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan bir doktordur. Öğrencilik yıllarında terör örgütü PKK üyeliğinden dolayı hüküm giyerek yaklaşık 5 yıl cezaevinde kaldığı bilinmektedir. Cezaevinden çıktıktan sonra eğitimine devam etmiş ve sonunda doktorluk diplomasını almıştır. Zorunlu hizmetini Bingöl’ün Kiğı ilçesinde tamamladıktan sonra İstanbul’da çeşitli hastanelerde çalışmaya başlamıştır.

Yenidoğan Bebek Çetesi Lideri Fırat Sarı Kimdir? Hangi Hastanelerde Çalıştı?

YENİDOĞAN BEBEK ÇETESİ LİDERİ OLARAK SUÇLAMALAR

Fırat Sarı, iddialara göre İstanbul'da bazı özel hastanelerle iş birliği yaparak yenidoğan bebekleri bu hastanelere sevk ediyor ve haksız kazanç elde ediyor. Aynı zamanda, bu ihmalkar tavırların bazı bebeklerin hayatını kaybetmesine neden olduğu öne sürülüyor. Çetenin, bebekleri yüksek riskli hastanelere yönlendirerek ailelerin daha fazla masraf yapmasını sağladığı ve böylece maddi çıkar sağladığı iddialar arasında.

İşte 'Yenidoğan Çetesi'nin iş birliği yaptığı hastaneler: Kan donduran konuşmalar iddianamede 'Mehtap çocuğu öldür'

FIRAT SARI HANGİ HASTANELERDE GÖREV ALDI?

Fırat Sarı'nın, İstanbul'daki Özel Reyap Hastanesi'nde çalıştığı ve aynı zamanda Medisense Sağlık Hizmetleri adında bir sağlık hizmeti şirketinin sahibi olduğu biliniyor. Sarı'nın bu hastanelerdeki faaliyetleri incelenmekte olup, örgütle bağlantılı diğer isimler de mercek altına alınmıştır. Medisense Sağlık Hizmetleri’nin kuruluşunun yaklaşık 7-8 yıl önce gerçekleştiği ve Sarı'nın bu şirketteki tek hissedar olduğu bildirilmektedir.

Yenidoğan çetesi üyelerinin ifadeleri ortaya çıktı: Bebek ağır narkotik ilaçla uyutuldu - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

SORUŞTURMA GENİŞLİYOR

Yetkililer, Fırat Sarı ve çetesi hakkında kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Özellikle hastanelerle yapılan anlaşmalar ve ihmal edilen tıbbi süreçlerin tüm detayları araştırılmaya devam ediyor. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu olayın sonucu merakla bekleniyor.

Fırat Sarı'nın karıştığı iddia edilen yenidoğan bebek çetesi soruşturması Türkiye'de büyük bir dikkatle takip ediliyor. İstanbul'da birçok hastanede görev almış olan Sarı'nın, yasadışı yollarla haksız kazanç sağladığı iddiaları araştırılıyor. Özellikle yeni doğan bebeklerin hayatlarını tehlikeye atan bu suç örgütüyle ilgili gelişmeler, kamuoyunda derin bir üzüntü ve tepki yaratıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN