“Yenidoğan Çetesi”ni çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?

“Yenidoğan Çetesi”ni çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?

İstanbul’da bebek ölümlerine neden olan Yenidoğan Çetesi'ni çökertmesiyle tanınan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin kimdir? Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin nereli, kaç yaşında?

Tehditlere boyun eğmeden bebek katillerine karşı mücadele veren Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, gösterdiği kararlılık ile adaletin simgesi oldu. İşte Savcı Yavuz Engin'in hayatı ve mesleki kariyeri…

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, İstanbul’da bebek ölümlerine neden olan Yenidoğan Çetesi'ni çökertmesiyle gündeme oturdu. Çete, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iş birliği yaparak yeni doğan bebekleri özel hastanelere sevk ediyor, bu süreçte ihmal ve ihmaller zinciri bebek ölümlerine neden oluyordu. Gösterdiği dik duruş ve kararlılığıyla dikkat çeken Savcı Engin, tehditlere rağmen adaletin peşinden gitmekten vazgeçmedi.

Yenidoğan Çetesi savcısı Yavuz Engin kimdir? - Evrensel

SAVCI YAVUZ ENGİN KİMDİR?

1989 yılında Almanya'da doğan Yavuz Engin, Bolu'da eğitim hayatına başladı. İlk ve ortaöğrenimini Bolu 50. Yıl Ortaokulu’nda, lise eğitimini ise 2008 yılında Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başladığı hukuk eğitimini 2013’te başarıyla bitirdi.

Savcı Yavuz Engin kimdir, nereli, kaç yaşında? Yenidoğan Çetesini çökerten Savcı Yavuz Engin'in hayatı ve biyografi bilgileri - Hürriyet Güncel Haberler

Savcı Yavuz Engin, İstanbul Barosu'nda avukatlık stajını tamamladıktan sonra, 2014 yılında savcı adayı olarak kariyerine adım attı. Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı’ndaki görev süresi boyunca dikkat çeken çalışmalara imza atan Engin, 2024 yılının Nisan ayında HSK tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine terfi ettirildi.

Yenidoğan soruşturması | Savcı kendisini tehdit edenleri böyle izledi, ters kelepçeli geçit yaptırdı - 5

YENİDOĞAN ÇETESİ SORUŞTURMASI

SGK'dan "yenidoğan çetesi" açıklaması: 6 Müfettiş görevlendirildi

Savcı Engin'in ismi, İstanbul'da bebeklerin hayatını kaybetmesine yol açan Yenidoğan Çetesi ile yürüttüğü soruşturma sayesinde geniş kitleler tarafından tanındı. Çete üyeleri, tehditlerle engel olmaya çalışsa da, Savcı Engin’in kararlılığı sayesinde adalet yerini buldu. Çetenin çökertilmesi, İstanbul genelinde büyük bir yankı uyandırdı.

Tehditlere aldırış etmeyen Savcı Yavuz Engin, meslek hayatındaki bu önemli dönüm noktasında hukuk ve adaletin yılmaz bir savunucusu olarak adını duyurmayı başardı.

Savcı Yavuz Engin'in bu cesur hamlesi, adaletin asla engellenemeyeceğini bir kez daha kanıtladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN